Ekonomi Emlak Bankası Hükümet arpalığı

Emlak Bankası Hükümet arpalığı

11.10.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Emlak Bankası Hükümet arpalığı

Emlak Bankası Hükümet arpalığı

       EMLAK Bankası ve Toplu Konut İdaresi'nden sorumlu Devlet Bakanı Yıldırım Aktuna, ayağının tozluya geldiği, DTP İl Divan Toplantısı'nda Emlak Bankası'nın en kısa sürede özelleştirileceğini söyledi.
       Devlet Bakanı olarak atandıktan sonra yurt gezisine çıkan Yıldırım Aktuna'nın ilk durağı Kocaeli oldu ve partisinin il divan toplatısına katıldı. Aktuna burada yaptığı açıklamada, Emlak Bankası'nın en kısa sürede özelleştirileceğini belirterek, "Emlak Bankası yıllarca hükümetler için arpalık oldu. Bu durumu düzeltecek ve siyasi etkiden kurtaracağım. Bakanlık koltuğunda kaldığım süre içerisinde özelleştirilme en uygun biçimde yapılacak" dedi.
       Yıldırım Aktuna, yaptığı açıklamada Toplu Konut İdaresi'nin de amacının dışına çıktığını ve bununda düzeltilmesi gerektiğini belirtti. Yıldırım Aktuna, "Toplu konutların amacı, vatandaşa ucuz kaliteli konutları yapmaktır. Ancak son yıllarda iş çığırından çıkmış ve toplu konut amacının dışında çıkmıştır. Halkın kullanabileceği kaliteli, ucuz ve ferah halk tipi konutları yapacağı yerde lüks konutlar yapmış ve hedefini şaşırmıştır. Biz bu durumu düzeltmek için büyük illerde başlatacağımız projeler yapacağız" dedi. Aktuna, Seka'da devam eden özelleştirme sorunu için de ellerinden geleni yapacaklarını ve gerekirse işçilerin istihdamı için yatay geşiç imkanlarını sağlacakalarını belirtti. Devlet Bakanı Yıldırım Aktuna daha sonra DTP Yalova il teşkilatının toplantısına katılmak üzere Yalova'ya gitti.