Ekonomi En Etkin 50 CHRO’ya kadınlar damga vurdu

En Etkin 50 CHRO’ya kadınlar damga vurdu

10.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

DataExpert katkıları ve Milliyet Executive iş birliğiyle, BMI Business School tarafından yürütülen ‘En Etkin 50 CHRO’ (İnsan Kaynakları Direktörü) araştırmasının sonuçları açıklandı.

En Etkin 50 CHRO’ya kadınlar damga vurdu

EKONOMİ SERVİSİ - 1.000’in üzerinde şirketin insan kaynakları alanındaki etkinlikleri değerlendirilerek hazırlanan listede, İK yöneticilerinin yüzde 58’ini kadınların oluşturması dikkat çekti. Listede yer alan isimlerin sorumlu oldukları çalışan sayısı ise 1.000 ile 70.000+ arasında değişiklik gösteriyor. Adayların performanslarının danışma kurulu tarafından incelenmesiyle belirlenen En Etkin 50 CHRO’ya ödülleri, 24 Mayıs’ta gerçekleşecek CHRO Summit 2022’de verilecek.

Haberin Devamı

Yeniden şekillenme

En Etkin 50 CHRO araştırmasının İK alanında önemli bir çalışma olduğuna değinen DataExpert Yönetici Ortağı Yasin Altunkaya, şunları söyledi:

“Bu yıl beşincisi hazırlanan ‘En Etkin 50 CHRO’ listesi, tüm iş dünyasını etkisi altına alan yeniden şekillenme dönemine en hızlı ve verimli adaptasyonu hedefleyen insan kaynakları fonksiyonunun fark yaratan rolüne dikkat çekmek amacıyla hazırlandı.

En Etkin 50 CHRO araştırmasındaki İK liderleriyle ilgili genel değerlendirmelere göre, liderlerin yüzde 23’ü terfi etti. Terfi edenlerin yüzde 40’ı çalıştıkları markalarda global sorumluluklar üstlendi. Yüzde 65’i ise sorumluluk alanlarını genişletti. Bu değerler hem açıklanan listelerin tutarlılığının hem de İK fonksiyonunun artık lider pozisyonuna geldiğinin önemli bir göstergesi.”

Haberin Devamı

En Etkin 50 CHRO’ya kadınlar damga vurdu

CHRO Summit 24 Mayıs’ta

En Etkin 50 CHRO listesinde yer bulan İK yöneticilerinin ağırlıklı olarak Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), İstanbul Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden (ODTÜ) mezun oldukları görülüyor. Mezun olunan bölümler arasında ise endüstri mühendisliği, ekonomi/iktisat, işletme, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri dikkat çekiyor.

10 yılı aşıyorlar

Araştırmada dikkat çeken bir başka veri ise listedeki kadın oranı. Bu kapsamda İK yöneticilerinin yüzde 58’ini kadınlar oluşturuyor. Üst düzey İK yöneticisi pozisyonundaki görev süreleri ise ortalama 10+ yıl olarak ön plana çıkıyor. En Etkin 50 CHRO’ya ödülleri, 24 Mayıs Salı günü Mandarin Oriental Bosphorus’ta gerçekleşecek CHRO Summit 2022’de takdim edilecek.