Ekonomi Nisan ayı enflasyon oranı (rakamları) belli oldu! Enflasyon kaç oldu?

Nisan ayı enflasyon oranı (rakamları) belli oldu! Enflasyon kaç oldu?

03.05.2021 - 10:29 | Son Güncellenme:

Mayıs ayı geldi ve vatandaşın gözü kulağı nisan ayı enflasyon rakamlarına çevrildi. Beklentiler enflasyonun artacağı yönündeydi ve TÜİK saat 10.00'da son verileri açıkladı.

Nisan ayı enflasyon oranı (rakamları) belli oldu Enflasyon kaç oldu

Bugün vatandaşlar nisan ayı enflasyon oranı için bekleyişteydi. Beklenti anketlerinde TÜFE'nin yüzde 1,79 artması bekleniyordu. Türkiye İstatistik Kurumu saat 10.00'da nisan ayı enflasyon rakamlarını duyurdu.

Haberin Devamı

NİSAN AYI ENFLASYON RAKAMLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Türkiye İstatistik Kurumu nisan ayına ilişkin enflasyon verilerini açıkladı. Enflasyon nisanda yüzde 17,14'e yükseldi. 

Tüketici fiyatları, nisanda aylık bazda yüzde 1,68 artış gösterdi. Yıllık enflasyon yüzde 16,2'den 17,14'e yükseldi. Piyasada aylık enflasyonun yüzde 1,8 artacağı öngörülüyordu.

BEKLENTİLER ARTACAĞI YÖNÜNDEYDİ

AA Finans'ın, TÜİK tarafından 3 Mayıs Pazartesi günü açıklanacak nisan ayı enflasyon verilerine ilişkin beklenti anketi, 18 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı.

Ankete göre, ekonomistlerin nisan ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 1,79 oldu. Ankete katılan ekonomistlerin nisan ayı için enflasyon beklentileri, en düşük yüzde 1,30, en yüksek yüzde 2,12 aralığında yer aldı.

Haberin Devamı

Ekonomistlerin nisan ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına (yüzde 1,79) göre bir önceki ay yüzde 16,19 olan yıllık enflasyonun yüzde 17,27'ye çıkacağı hesaplanıyor.

Tüketici Fiyat Endeksi, martta bir önceki aya göre yüzde 1,08 artış göstermişti.