Ekonomi Erdoğan’ın Pakistan kampanyası büyüyor

Erdoğan’ın Pakistan kampanyası büyüyor

06.09.2010 - 00:59 | Son Güncellenme:

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın WOW Otel’de düzenlediği geleneksel iftar yemeğindeyiz. İş, sanat, spor dünyasından çok sayıda kişinin katıldığı iftara Pakistan konusu damgasını vurdu

Erdoğan’ın Pakistan kampanyası büyüyor

TİKAD Başkanı Nilüfer Bulut, Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Yiğit Bulut ile öndeki masalardan birisinde oturuyoruz. Tam karşımızda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın oturacağı masa var.
Ancak ortalık bir anda hareketleniyor ve karşımıza başbakanın oturmasını beklerken bir masa daha ekleniyor ortadaki ana masanın yanına. Salonda fısıltı gazetesi işlemeye başlıyor; “Rock grubu U2 gelip bu masaya oturacak.”
Salondaki bu dalgalanmanın nedenini az sonra Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’la yaptığımız sohbet sayesinde anlıyorum. İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı’nda vereceği konser öncesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la bir araya gelen U2’nun vokalisti Bono, Pakistan için yardım sözü vermiş. Bu nedenle salona da gelebileceği tahmininde bulunmuş bazı konuklar!
Egemen Bağış’ın da bulunduğu görüşmede Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, U2’nun vokalisti Bono’dan sel felaketiyle boğuşan Pakistan’a dünya kamuoyunun ilgisinin buraya çekilmesi için yardım etmesini istedi.
Toplumsal konulara olan ilgisiyle tanınan Bono Başbakan’ın sözleri karşısında ikna olup yardım için söz verdi. Görünen o ki TİKAD Başkanı Nilüfer Bulut ile Emine Erdoğan’nın başlattığı Pakistan kampanyası uluslararası bir nitelik kazanacak.

Başbakan da Pakistan’a gidiyor
Egemen Bağış Pakistan’ın talihsiz bir ülke olduğunu söylüyor. Demokrasisi darbelerle sürekli kesintiye uğrayan, güvenlik sorunuyla uğraşan Pakistan’ın Hindistan gibi gelişmekte olan ülkeler sınıfına giremediğine dikkat çeken Bağış, “Diğer ülkelerin gönderdiği yardımlar havaalanlarında beklerken Türk Kızılay’ı yardımlarını dağıtıyor” diyor.
Pakistan’a giden heyetin içinde yer alan Sümeyye Erdoğan’nın yanına geçiyorum. Erdoğan Pakistan için “Bu ülke yeniden inşaa edilmek zorunda, bu yılları alacak bir süreç” diyor.
Erdoğan birçok ülkenin yardım açıkladığını ancak yardımı götürüp bir an önce teslim eden ülkenin Türkiye olduğunu söylüyor. Erdoğan, “ Türk halkı desteğini esirgemiyor. Bütün hayırseverlere teşekkür etmek lazım en çok da Pakistanlı çocuklara adına” diyor. Öğrendiğime göre Başbakan Erdoğan da 20 gün sonra Pakistan’a gidiyor.

‘Bidon kafalılar’ın çocukları
İftardaki konuşması coşkuyla defalarca alkışlanan Başbakan Erdoğan, ‘Kapıcının çocuğundan kaymakam, çiftçinin çocuğundan doktor olur mu?’ denildiğini belirterek “Onlara ‘Göbeğini kaşıyan adam’, ‘Bidon kafalılar’ dediler. Onlar bu ülkenin valilerini, kaymakamlarını yetiştirdiler. Ve şimdi onlar işbaşında” dedi. İftara Bilal Erdoğan’ın yanı sıra, Esra Erdoğan Albayrak, eşi Berat Albayrak ve oğlu Ahmet de katıldı.