Ekonomi Erdoğan: Pakistan’a yapılan yardımlar vergiden düşülecek

Erdoğan: Pakistan’a yapılan yardımlar vergiden düşülecek

27.08.2010 - 07:07 | Son Güncellenme:

.

Erdoğan: Pakistan’a yapılan yardımlar vergiden düşülecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, iş adamlarına Pakistan’a yardım konusunda çağrıda bulunurken Bakanlar Kurulu kararı ile yardımların vergi matrahından düşüleceğini açıkladı.
Başbakan Erdoğan, sel felaketi ile mücadele eden Pakistan’a yardım elinin uzatılması için Bakanlar Kurulu’nda vergi indirimi kararı alındığını söyledi. TGRT Haber Kanalı’nda yayınlanan Ankara Gündemi programına katılan Erdoğan “İş adamlarımıza zenginlere sesleniyorum. Bugün Bakanlar Kurulu’nda alınan kararımıza göre yardım yapan iş adamlarımızın yaptıkları yardım vergi matrahından düşüceği için burada iş adamlarımız için bu yönden de kolaylığı getirelim istedik. İş adamlarımız bu noktada keselerini açarlarsa hakikaten mağdur mazlum durumda olan Pakistan’ın imdadına Türkiye’nin yetişmesi anlamlı olacaktır” diye konuştu.
Erdoğan, eşi Emine Erdoğan’ın Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile birlikte 25-30 kişilik bir grupla Pakistan’a, felaketi ve yardımları yerinde incelemeye gideceğini belirterek, kendisinin de kurmayları ile birlikte bölgeye gideceğini açıkladı.

Haberin Devamı

GENEL AFFA ÖNCE BEN KARŞI ÇIKARIM
Erdoğan referanduma ilişkin değerlendirmelerde bulunduğu televizyon programında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Tunceli mitingi ve Genel Af konusundaki açıklamalarını eleştirerek Genel Af’a önce kendisinin karşı çıkacağını vurguladı. Erdoğan şunları söyledi:
“Ben buradan şunu seslendirmek zorundayım. Genel af yetkin var mı?Bu şehitlerimizin anneleri babaları kardeşleri onların feryadını kulak ardı edebilir misin? Böyle bir hakkı ben kendimde göremiyorum. Bi defa bu tür bir genel affa ilk ben karşı çıkarım. Böyle bir yetkiyi ben göremiyorum. Nasıl söylersin bu yetkiyi kim verdi? Siyaset iline göre, bölgesine göre, yerine göre yapılmaz. Siyaseti 780 bin km kareye göre yapacaksınız. 73 milyonu kucaklayacak şekilde yapacaksınız.Bunu fikir suçu ayrı bir şekilde konuşmak farklı birşey. Katilleri teröristleri bunun içinde paketlemeye kalkarsanız ona karşı çıkarım.”

Haberin Devamı

DERSİM’E KİMSENİN YAPMADIĞINI YAPTIM
Başbakan Erdoğan, Dersim tartışmaları konusunda ise Dersim’e kimsenin yapmadığını kendisinin yaptığını belirterek “Benim dönemimde böyle bir şey olmadığı halde Dersim katliamı olduğunu söylediğim için rahatsız olanlar oldu. Ben tabi o bölge halkının yaklaşımını bilemem ama çok olumlu telefonlar da aldım. Aynı mezhebi paylaşıyoruz diye olaylara bakmak yanlış birşeydir. Objektif bakmasını bileceğiz. Farklı mezhepte olmak farklı inançta olmak başka birşey. Doğruların peşinden gidersek başarıyı yakalayabiliriz. İdeolojilerin peşinden gideceksek başarıyı yakalamak mümkün değil” diye konuştu.
Erdoğan AKP’li olmayan belediyelere destek verilmediği iddialarına ise “Kendilerinin geçmişte yaptıkları uygulamadır. Kendilerinden olmayan siyasi partilere uyguladıklarıdır. Ak Partili belediyeler yüzde kaç alıyor. Bütün belediyeler aynı payı alacak. Bütün belediyelerden yüzde 40 kesinti yapılır. Bunu yüzde 25’e düşürdük. Bir defa belediyeye hizmet götürmeyiz belediye kendi hizmetini kendi yapar. BDP’li Şırnak’ın yine BDP’li Kurtalan’ın suyunu götürdük. Belediyenin kendi suyunu kendi götürmesi gerekir. Nerede olursa olsun belediye başkanının hangi partili olduğu değil önemli olan orada yaşayan insanlardır” sözleriyle yanıt verdi.