Ekonomi Eşit katılımla çabuk kalkınma

Eşit katılımla çabuk kalkınma

08.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

NielsenIQ Kıdemli Başkan Yardımcısı Analitik Grubu APAC-EEMEA ve Nielsen IQ Türkiye Genel Müdürü Didem Şekerel Erdoğan, “Kadınların eğitim, çalışma hayatı ve karar alma mercilerine eşit katılımını sağladığımız ölçüde ülkemizin daha da kalkınacağına inanıyorum” dedi.

Eşit katılımla çabuk kalkınma

NielsenIQ’nun kadın istihdamına büyük önem veren bir şirket olduğunu belirten Didem Şekerel Erdoğan şunları söyledi:

Haberin Devamı

“NielsenIQ’da kadınların yönetimdeki oranı, yüzde 60 ile Türkiye ve dünya ortalamasının çok üzerinde ve bu gerçekten çok önemli. Kadınların bu kadar yüksek oranla yönetimde yer almalarında İK uygulamalarımızın ve Women In NielsenIQ (WIN) Çalışan Kaynak Grubu’muzun da büyük katkıları bulunuyor. Ayrıca kadın çalışanlarımızın iş yaşamlarını kolaylaştıracak birçok farklı çözümü de hayata geçirdik.”

Didem Şekerel Erdoğan, şunları söyledi:

“NielsenIQ olarak, kadın istihdamı ve liderliğini artırmak için çalışan kurumsal liderlerin, fikir ve deneyim paylaşıp düzenli şekilde bir araya gelmelerini amaçlayan Kadın Liderlik Platformu’na katıldık ve bu konuda da aktif çalışmalar yürütüyoruz. Avrupa’da perakende ve tüketici malları sektörlerindeki çalışan kadın liderlerin desteklenmesi, sayılarının artırılması ve gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla kurulan LEAD Network’ün hem Avrupa genelinde hem de Türkiye şubesinin kurumsal üyesi olan NielsenIQ olarak, WIN ekibimiz ile birlikte bu alanda ortak çalışmalar yürütüyoruz.”