Ekonomi ‘Evim Türkiye’den yeni Almanya çıkarması

‘Evim Türkiye’den yeni Almanya çıkarması

03.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Evim Türkiye Fuarı, Türkiye’deki yatırım fırsatlarını yurt dışındaki Türk vatandaşları ile buluşturmaya devam ediyor. Fuarın ikincisi 28 - 30 Haziran tarihleri arasında Almanya’nın Essen kentinde yapılacak

‘Evim Türkiye’den yeni Almanya çıkarması

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı desteği, Demirören Medya ve İSTexpo Fuarcılık iş birliğiyle hayata geçirilen Evim Türkiye Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı’nın ikincisi için düğmeye basıldı. Avrupa’da yaşayan Türkler ve yabancı yatırımcıları Türk inşaat şirketleriyle buluşturacak fuar 28-30 Haziran’da Almanya Essen’de gerçekleşecek. Onlarca firma ve yüzlerce gayrimenkul projesi tek çatı altında toplanırken, ziyaretçilere özel fırsatlar sunulacak. Fuarda ziyaretçiler istedikleri özellikteki ev, ofis, dükkân seçeneklerini inceleyecek ve uygun şartlarda satın alma imkânı bulacak.

Haberin Devamı

2. Evim Türkiye Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı’nın Essen’de düzenlenmesinden memnuniyet duyduğunu dile getiren Essen Başkonsolosu Şener Cebeci, “Essen ve çevresi, 1 milyondan fazla Türk nüfusun yaşadığı Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti’nde vatandaşlarımızın yoğun olarak yaşadıkları geniş bir coğrafyanın merkezi bir konumunda bulunuyor.

‘Evim Türkiye’den yeni Almanya çıkarması

Hollanda ve Belçika’dan gelecek misafirler için de erişimi kolay. Düsseldorf’ta düzenlenen ilk fuarın sağladığı tanıtım avantajının da katkısıyla, katılımın yüksek olacağını tahmin ediyorum. Sadece Türkler için değil, ülkemizdeki gayrimenkul sektörüne ilgi duyan Almanlar ve diğer yabancılar için de önemli bir fırsat oluşturacağına inanıyorum” diye konuştu.

‘Evim Türkiye’den yeni Almanya çıkarması
‘Yoğun talep var’

Haberin Devamı

Birincisi 8-10 Şubat 2019 tarihlerinde Düsseldorf’ta gerçekleşen Evim Türkiye fuarının ikincisi için çalışmalara başladıklarını dile getiren Demirören Medya Gazete Reklam Grup Başkanı Gürcan Korkmaz, “En önemli destekçimiz Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum ile bir araya geldik ve ilk fuarın değerlendirmesini yaptıktan sonra, kendisinin de onayıyla ikinci fuar için harekete geçtik.

Fuarın ikincisi için yola çıkmamızın en önemli sebebi ilk fuara katılan firmaların ve Almanya’da yaşayan vatandaşlarımızın yoğun talebi oldu. Bu fuarda Alman vatandaşlarına da iletişim çalışmaları yaparak onların da fuarı ziyaret etmelerini ve ülkemize yatırım yapmalarını hedefliyoruz” dedi.

‘Tatilden önce’

Evim Türkiye’nin ikincisinin Messe Essen fuar alanında gerçekleşeceğini ifade eden İSTexpo Genel Müdürü İsmail Sezen, şehir merkezindeki alanın, tüm çevre illerden çok kolay ulaşım imkanına sahip olduğuna dikkat çekti.

Sezen, “Fuarın ikincisi için haziranın son haftasını seçmemizin sebebi, Essen’in bağlı bulunduğu NRW eyaletinde okul tatilinin 13 Temmuz’da başlayacak olması. Bu sayede fuarda fuarı ziyaret eden vatandaşlarımız, yurdumuza tatile geldiklerinde ilgilendikleri projeleri yerinde inceleme imkanı bulacaklar. İlki çok başarılı geçen fuarımıza, bölgede yaşayan vatandaşlarımız daha şimdiden yoğun ilgi göstermeye başladılar” dedi.

Haberin Devamı

‘Fırsat ayaklarına geldi’

Şubatta Düsseldorf’taki Evim Türkiye Fuarı’nın, Almanya, Belçika ve Hollanda gibi ülkelerde yaşayanlar tarafından ilgiyle karşılandığını ifade eden Düsseldorf Başkonsolosu Şule Gürel, “Fuarda, Türkiye’nin her bölgesinden ve şehrinden konutların yer alması ilgiyi artırdı. Avrupalı Türkler emekli olduktan sonra yılın yarısını Türkiye’de memleketlerinde veya yazlıklarında geçiriyor. Dolayısıyla Türkiye’de hayal ettikleri evi satın almak için aradıkları fırsatı bulmuş oldular. Ayrıca 2018’de döviz kurlarındaki artış, Avrupalı Türklere konut yatırımı için ilave avantaj sağladı” diye konuştu. Fuarın tanıtımı için Başkonsoloslukların da destek verdiğini, sosyal medya ve e-posta yoluyla duyuru yaptıklarını hatırlatan Gürel, Evim Türkiye Fuarı’nın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı himayesinde yapıldığını ve fuara katılacak şirketlerin/projelerin titiz biçimde seçildiğini vurguladı.

‘Evim Türkiye’den yeni Almanya çıkarması
KIBRIS'A DAVET VAR

Bu yıl 6.’sı düzenlenen Propertync Awards’un gala gecesi 30 Mart 2019 gecesi Girne’de gerçekleşti. Gecede konuşma yapan Demirören Medya Gazete Reklam Grup Başkanı Gürcan Korkmaz, Evim Türkiye Fuarı’nın Türkiye Gayrimenkul sektörüne moral olduğunu vurguladı. Korkmaz, gayrimenkul sektörünün KKTC ekonomisi için de önemli bir yere sahip olduğunun altını çizerken, “Evim Türkiye Fuarı’nın KKTC’de faaliyet gösteren gayrimenkul firmalarının da projelerini sergileyeceği ve sıcak satış yapabilecekleri çok önemli bir platform olarak görüyorum. Ve fuara mutlaka katılmaları gerektiğini düşünüyorum” mesajını verdi.

Haberin Devamı

Yüzlerce proje tanıtıldı

Almanya’nın Düsseldorf kentinde 8-10 Şubat’ta gerçekleşen Evim Türkiye Fuarı’nın ilkine yurtdışında yaşayan Türkler akın etmişti. Türkiye’nin önde gelen 76 gayrimenkul firması fuara katılırken, 15 farklı şehirden 100’ün üzerinde proje ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Evim Türkiye Fuarı’nda 400 milyon liralık satış bağlantısı sağlandı, 100 milyonluk satış gerçekleşti. 3 günde fuarı gezen 6 bini aşkın ziyaretçi, yüzlerce projeyi tek çatı altında görme imkanı buldu.

Haberin Devamı

‘Evim Türkiye’den yeni Almanya çıkarması