Ekonomi Facebook’un kripto parası geliyor

Facebook’un kripto parası geliyor

25.05.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Sosyal medya devi Facebook, 2020 yılında kripto para çıkarmayı planlıyor.

Facebook’un kripto parası geliyor

2020’nin ilk çeyreğinde bir düzineden fazla ülkede dijital ödeme sistemi kurulması planlanıyor. BBC’nin haberine göre, firma ‘GlobalCoin’ adı verilen kripto paranın bu yıl sonunda test kullanımını başlatacak.

Haberin Devamı

Banka aradan çıkacak

Firma halihazırda İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mark Carney’le bu konu hakkında konuştu. Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg, geçen ay Carney ile bir kripto para birimi çıkarmanın risk ve fırsatlarını konuşmak üzere bir araya geldi. Facebook, aynı zamanda ABD Hazinesi’nden görevlilerden de tavsiyeler aldı. Firma aynı zamanda aralarında Western Union gibi firmaların da bulunduğu para transfer firmalarıyla da görüşüyor.

Facebook, kullanıcının banka hesabı olmadan kolayca ve güvenli olarak gönderilip alınabilen dijital bir para birimi yaratmak istiyor. WhatsApp ve Instagram’ın da sahibi olan sosyal medya devi, varolan ağları ve finansal bariyerleri yıkarak bankalarla rekabet edip kullanıcı maliyetlerini düşürmeyi umuyor.

Haberin Devamı

KOD ADI ‘LİBRA’

Facebook’un ‘Libra’ kod adlı dijital para ağı yaratma planı ilk olarak aralıkta ortaya çıktı.

Proje, banka ve broker’ların güçlerini birleştirerek insanların dolar ve diğer uluslararası para birimlerini dijital para birimine dönüştürmesini sağlayacak.

Facebook, para birimini ödeme olarak kabul edecek online tüccarlarla da görüşüyor. Daha önceden de 1.5 milyar kullanıcısı bulunan sosyal medya devinin bir kripto para geliştirmek üzere birçok kesimle görüşmelerde bulunduğu yazılmıştı.

Firma ayrıca söz konusu proje için 1 milyar dolarlık yeni yatırım almayı hedefliyor.