Ekonomi ‘faiz indirimi beklentisi güçlendi’

‘faiz indirimi beklentisi güçlendi’

16.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Basın Ekspres Yolu üzerinde Doğa Şehircilik ve Başyapı İnşaat tarafından Emlak Konut güvencesiyle hayata geçirilen Karat 34 projesi satışa çıktı.

‘faiz indirimi beklentisi  güçlendi’

Proje lansmanında konuşan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Faizleri düşürün” sözlerine destek verdi. Kurum, “Fed’in kararları daha olumlu bir takvim sürecinde uygulayacağını açıklaması, süreci Türkiye lehine döndürdü. İç piyasaya baktığınızda faizlerle ilgili önemli gelişmeler olacağını düşünüyoruz. Hatta önümüzdeki süreçte faiz indirimleri olmasını bekliyoruz” diye konuştu.

‘Bizde faiz 0.70’
Murat Kurum, “Emlak Konut olarak biz faizleri indirdik. Yüklenicilerle ortak karar aldık. Buna ilişkin bizim faiz oranlarımız diğerlerinden farklıdır. Bizim projelerimizde TÜFE’li satış gibi farklı alternatifler var. TÜFE’li almayıp belirli bir bedel üzerinden borçlanmak isteyenler için 0.70 faiz oranıyla 6 aydır satış yapıyoruz” dedi.

‘Balon yok satış var’
Altyapı çalışmalarının başlamasıyla birlikte yoğun ilgi gören projede ön talep döneminde konutların yüzde 30’u satıldı. Emlak Konut Genel Müdürü Murat Kurum, projede 440 milyon liralık satış taahhüdü olduğunu belirterek, “Yüzde 39 oran karşılığında 171 milyon lira şirket payı toplam geliri taahhüt edildi. ‘Sektörde balon var’ diyenlere inat daha lansman öncesinde yüzde 30’a yakın ön talep geldi. Bunlar, satışı gerçekleşmiş projeler. Yoğun ilgi var” diye konuştu.

Haberin Devamı

KDV dahil 229 bin liraya konut!
Başyapı Yönetim Kurulu Başkanı Musa Baş, havaray güzergahının arazinin içinden geçtiğini ve projenin değerini arttırdığını dile getirdi. Baş, “Bölgedeki havaray durağı da Kuyumcukent’in önünde bulunuyor. Projemizden yaya geçişi sağlanacak” dedi. Baş, toplam 470 konut, 123 ofis ve 28 ticari üniteden oluşan projeye olan talebin, bulunduğu konum ve Emlak Konut güvencesinden dolayı çok iyi olduunu söyledi.
Doğa Şehircilik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Ayvacı ise, projede konut fiyatlarının 229 bin, ofis fiyatlarının ise 874 bin TL’den başladığını belirtti.

İstanbul’a master plan şart
Kentsel dönüşümde yeni bir sayfa açılması gerektiğini belirten Murat Kurum, “İstanbul’un tarihi dokusunu, mirasını konuştuğumuz bu süreçte kentsel dönüşüm uygulamalarının bir master plan çerçevesinde devam etmesi geerkiyor. Bu konuda üstümüze ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Bununla ilgili hem TOKİ, hem de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile ilgili çalışmalarımız var. Bu süreç hem ülkemiz hem İstanbul açısından çok önemli. Bunu da bir master plan çerçevesinde ne yaptığımızı bilerek dönüştürmemiz gerekiyor. Buna ilişkin biz kendi nezdimizde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.