Ekonomi ‘Firmaları dijital dünyaya hazırlıyoruz’

‘Firmaları dijital dünyaya hazırlıyoruz’

23.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Firmaları ve girişimcileri dijital dünyaya hazırlıyoruz” dedi.

‘Firmaları dijital dünyaya hazırlıyoruz’

Geleceğin Gücü Girişimciler Forumu (G3 Forum) bu yıl “Oyuna Gel, icat Çıkar!” temasıyla TOBB, Habitat Derneği ve GEN Türkiye ev sahipliğinde çevrim içi düzenlendi. Hisarcıklıoğlu, burada yaptığı konuşmada, söz konusu forumun Türkiye’nin en büyük girişimcilik etkinliği olduğunu vurguladı.

‘E- ticaret hızla büyüdü’


Kovid-19 salgınının pek çok sıkıntının yanı sıra yeni fırsatlar da getirdiğine işaret eden Hisarcıklıoğlu, on yıllar alacak teknolojik dönüşümün 1 yılda yaşandığını ifade etti. Dijitalleşme ve e-ticaretin tüm dünyada öne çıktığına dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, Türkiye’de de e-ticaret hacminin geçen yılın ilk 6 ayında yüzde 64 arttığını söyledi. Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti: “E-ticaret, geleneksel ticaretten neredeyse 4 kat daha hızlı büyümüş durumda. Eskiden e-ticaretin genel ticaret içindeki oranı yüzde 8 idi. Şimdilerdeyse bu oran yüzde 14’e ulaştı. TOBB olarak, firmaları ve girişimcileri, dijital dünyaya hazırlıyoruz. Bu kapsamda, KOBİ’leri dijital ortama taşımak ve teknolojik altyapılarını geliştirmek için projeler üretiyoruz.”