Ekonomi Formula 1’e Türk teknolojisi

Formula 1’e Türk teknolojisi

25.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Bitci Teknoloji, Formula 1 tarihinin en başarılı takımlarından McLaren Racing ile blockchain teknolojileri geliştirilmesi konusunda anlaşmaya vardı. İşbirliği kapsamında Bitci Teknoloji, McLaren Formula 1 Takımı için özel bir token projesi hayata geçirecek. 3+2 yıl geçerli olacak anlaşmayla birlikte, Türk mühendisleri tarafından geliştirilen yerli blockchain ilk kez Formula 1 organizasyonunda kullanılmış olacak.

Formula 1’e Türk teknolojisi

 

Avrupa futbolunun köklü kulüplerinden Glasgow Rangers ve Real Betis ile gerçekleştirdiği anlaşmalarla Türk blockchain’ini yurt dışına ihraç etmeyi başaran Bitci Teknoloji, şimdi de dünyanın en çok izlenen spor organizasyonları arasında yer alan Formula 1’de ülkemizi temsil edecek. Formula 1 organizasyonunun efsaneleri arasına giren İngiliz McLaren Racing, blockchain teknolojilerinin geliştirilmesi için Bitci Teknoloji’yi seçti.

Haberin Devamı

Token projesi, Bitci Teknoloji bünyesindeki Türk mühendis ve yazılımcılar tarafından geliştirilen, Türkiye’nin ilk yerli blockchain platformu Bitci Chain üzerinde çalışacak.

Logo araçta ve kaskta

Anlaşma kapsamında, Bitci.com’un logosu McLaren Formula 1 Takımı araçlarında ve pilotların kasklarında yer alacak. Böylece ilk kez bir Türk şirketi bu alanda Formula 1 organizasyonunda yer almış olacak.

Bitci Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Çağdaş Çağlar, anlaşmadan büyük gurur duyduklarını belirterek, “Formula 1 dünyada en çok takip edilen spor organizasyonlarının başında geliyor. Organizasyonun en köklü takımlarından olan, Formula 1’in efsanelerinden biri olarak kabul edilen McLaren Racing’in, bu proje için bir Türk blockchain şirketini seçmiş olması Türk girişimcilerinin, mühendislerinin, yazılımcılarının dünyada nereye ulaştığını göstermesi açısından çok önemli” dedi.

Haberin Devamı

McLaren Racing Ticari Direktörü Mark Waller de, “İmzaladığımız anlaşmayla birlikte, Bitci.com’u McLaren F1 takımımızın resmi ortağı olarak duyurmaktan mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.