Ekonomi Geleceğin ürünlerine inovatif ve modern kumaşlarla imza atacaklar

Geleceğin ürünlerine inovatif ve modern kumaşlarla imza atacaklar

31.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (GATHİB) tarafından, Ticaret Bakanlığı desteği ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) koordinatörlüğünde, Tekstil Mühendisleri Odası Güney Bölge Şubesi işbirliğinde ‘Doku Kumaş Tasarım Yarışması’ düzenleniyor.

Geleceğin ürünlerine inovatif ve modern kumaşlarla imza atacaklar

Koçluğunu ünlü moda tasarımcısı Dilek Hanif’in üstlendiği Doku Kumaş Tasarım Yarışması, tekstil sektöründe inovatif ve modern kumaş tasarımlarıyla geleceğin ürünlerine imza atmayı ve başta öğrenciler olmak üzere tüm genç girişimcilere yeni fırsatlar sunmayı hedefliyor. Hanif, birikimini, öğrendiklerini aktarmak, değerlendirmek ve fayda sağlamanın kendisi için çok önemli olduğunu belirterek, projeye dahil olmaktan çok mutlu olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

GATHİB Başkanı Fikret Kileci de, “Gençlerin yaratıcılığının öne çıkarılması anlamında önemli olan bu yarışmamızla ihraç edilebilme potansiyeline sahip ürün çeşitliliğini artırarak ulusal ve uluslararası pazarda ülkemize ait özgün, katma değeri yüksek ve inovatif ürünlerin ortaya çıkmasını sağlamayı hedefliyoruz” dedi. Kileci, “2020 yılı kumaş ihracatımız 816 milyon dolar, Gaziantep 2020 yılı kumaş ihracatı 654 milyon dolar. Özgün ve yenilikçi tasarımlarla bu alanda gücümüzü artıracağız” dedi.