Ekonomi Gelecek bol güneşli

Gelecek bol güneşli

22.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye - Güney Kore ortaklığındaki güneş modülü fabrikası ve Ar-Ge merkezinin temelini atan Başbakan Yıldırım, Türkiye’nin geleceğine olan güvenin tam olduğunu ve yatırımların birbirini izleyeceğini söyledi

Gelecek bol güneşli

Başbakan Binali Yıldırım, Fotovoltaik Güneş Modülü Fabrikası ve Ar-Ge Merkezi Temel Atma Töreni’nde yaptığı konuşmada, “Güven ve istikrarın kıymetini risk almayan, hiç emek ve değer üretemeyenler bilemez. İnşallah Türkiye gelecekte daha güzel gelişmelere sahne olacak, yeni yatırımlar, yeni fırsatlar birbirini izleyecektir” dedi.

Haberin Devamı

Yıldırım, Başkent Organize Sanayi Bölgesi’nde YEKA-Fotovoltaik Güneş Modülü Fabrikası ve Ar-Ge Merkezi Temel Atma Töreni’ne katıldı. Konya Karapınar ile başlayan yenilenebilir enerji hamlesinin devamı olan yatırımla enerji teknolojilerinin geleceğinin temelinin atıldığına ve enerji kaynaklarının daha da zenginleştiğine dikkat çeken Yıldırım, “Küresel ve yerli yatırımcılar Türkiye’ye güveniyor. Doğal zenginliklerimiz daha da değer kazanıyor, ülkemize yeni eserler ve hizmetler olarak geri dönüyor. 15 yıl boyunca inşa ettiğimiz güven ve istikrarın sonucu yatırımdır, üretimdir, istihdamdır ve kalkınmadır. Güven ve istikrarın kıymetini risk almayan, hiç emek ve değer üretemeyenler bilemez. Kim bilir? Yatırım yapmak, üretmek, istihdam kapısı açmak isteyen özel sektör; güvenin ve istikrarın ne anlama geldiğini en iyi sizler bilirsiniz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yabancı yatırımcı geliyor

Son 6 yılın rekor büyümesini gerçekleştirdiklerini aktaran Yıldırım, “Devlet kamu eliyle bir yatırım yapıyorsa özel sektör 8 yatırım yapıyor” dedi.

Yıldırım, temeli atılan tesislerin küresel anlamda Türk firmalarıyla Koreli ortakların birlikte nasıl başarılı projeleri gerçekletireceğini gösterdiğini belirterek, “Küresel büyük Kore firmaları, Türkiye’nin geleceğine güveniyor, inanıyor ve Türkiye’deki büyük projelerde daha fazla yer almak istiyorlar” dedi. Sadece parçaları getirip, birleştirip ürün elde etmek değil, yerli mühendislerin akıl ve alın terini işin içine koymak ve böylece yerli katma değeri daha yüksek bir ürün elde etmenin asıl amaç olduğuna dikkati çeken Yıldırım, temelini atacakları fabrikanın bu işi yapacağını söyledi.

Güneşi, “Mevla’nın bitmeyen enerji kaynağı” olarak nitelendiren Yıldırım, “Ülkemizde kurulu gücün yüzde 45’ini yenilenebilir enerji kaynaklarına dönüştürebiliriz” ifadesini kullandı.

Yatırımcılara seslenen Yıldırım, “İnşallah Türkiye gelecekte daha güzel gelişmelere sahne olacak, yeni yatırımlar, yeni fırsatlar birbirini izleyecektir” dedi.