Ekonomi Genç işadamları huzursuz!

Genç işadamları huzursuz!

31.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

TÜGİAD Başkanı Rahmi Çuhacı, “Hükümet kurulamadığı ve bakanların görev belirsizliği sürdüğü müddetçe, tekerlek rahat dönmüyor. Genç işadamları olarak huzur istiyoruz” dedi

Genç işadamları huzursuz

Türkiye’de genç işadamlarını biraraya getiren Türkiye Genç İşadamları Derneği’nin (TÜGİAD) başkanlık koltuğunu nisan ayında devralan Rahmi Çuhacı, koalisyon görüşmelerinin ekonominin gidişatı noktasında belirleyici olacağını belirterek, bu süreçte uzlaşmanın sağlanması ve hükümetin bir an evvel kurulması gerektiğini vurguladı.

Haberin Devamı

Sürecin uzamasının ekonomiye etkilerinin, her geçen gün daha ağır olabileceğini ifade eden Çuhacı, şunları söyledi:

“Siyasi belirsizlik devam ettiği, hükümet kurulamadığı, bakanların görev belirsizliği sürdüğü müddetçe faizler yükselmeye, borsa düşmeye, döviz artış eğilimini sürdürmeye devam edecek. Yakın coğrafyamızda bulunan komşularımızla ilişkilerimizin bozulmaya başladığı bir ortamda olduğumuzu düşünürsek, ‘tekerlek rahat dönmüyor.’ İçinde bulunduğumuz bu ortam biz iş insanlarının istediği bir ortam değil. Biz genç işadamları olarak huzur istiyoruz.”

Sosyal projeler

TÜGİAD’da 11 senedir farklı pozisyonlarda görev aldığını söyleyen Çuhacı, şu bilgileri verdi:

“Bugüne dek İş Geliştirme Komisyonu Başkanlığı, G20 Komisyonu Başkanlığı dâhil birçok alanda çalıştım. Bugün gelinen noktada TÜGİAD’ın amacı olan Türkiye’deki genç işadamlarına ulaşıp, onları motive edebilmek. Türkiye ekonomisine katma değer sağlayan projelerin yanı sıra, toplumsal ölçekte hatırı sayılır öneme sahip sosyal sorumluluk projelerine de imza atıyoruz.”

Haberin Devamı

Muhtar Kent katılacak

G20 Siyasi Liderler Zirvesi öncesinde, TÜGİAD tarafından eylül ayında G20 Genç Girişimciler İttifakı Zirvesi’nin gerçekleştirileceğini belirten Rahmi Çuhacı, şöyle devam etti: “Bu zirve, ortaya koyacağı sonuç bildirgesiyle, G20 dönem toplantısının altyapısını oluşturacak. Genç Girişimciler İttifakı Zirvesi, genç girişimcileri, melek girişimcilerle buluşturup onların kariyer yolculuklarını şekillendiren çok önemli bir platform olma özelliğine sahip. 20’nin üzerinde oturumda, 50’den fazla konuşmacının yer alacağı zirvenin katılımcıları arasında Coca-Cola Yönetim Kurulu Başkanı Muhtar Kent, Philip Morris SA Genel Müdürü Enrique Jimenez, dünyaca ünlü yatırımcı ve Scaale Capital Yönetim Kurulu Üyesi Kaushal Choksi, Avrupa’daki binlerce girişimciyi temsil eden JEUNE’un Başkanı Patrik Kovacs, Avrupa Komisyonu Girişimcilik Birimi Başkanı Michel Catinat, JCI 2015 Dünya Başkanı İsmail Haznedar gibi isimler var.”
Yarışma düzenleyecek
500 kişilik bir katılım beklediklerini açıklayan Çuhacı, “Zirvede ayrıca genç grişimciler için bir yarışma düzenleyeceğiz. İlk 3’e girenlerin projelerine ortak olacağız. Bunun için Borsa İstanbul, e-tohum ile çalışıyoruz. 30 girişimcimiz tarafından kurulan GirişimTürk adlı şirketimiz bu projelere ortak olacak.”
‘Makarna yiyerek büyüdük’
Aile şirketleri arasında Nuh’un Ankara Makarnası’nın da bulunduğunu ifade eden Rahmi Çuhacı, Türkiye’nin en çok tüketilen makarna markalarından olan Nuh’un Ankara Makarnası’yla büyüdüklerini, hâlâ evlerinde makarnanın eksik olmadığını belirtti. Çuhacı, “Haftada 3-4 gün evde makarna pişer. Ben en çok kendinden soslu makarnamız olan Veronelli’yi seviyorum” dedi.
‘Kuzen TOBB’ Nuh’un yönetiminde
Nuh Çimento’nun Yönetim Kurulu Üyesi olan Rahmi Çuhacı, aynı zamanda TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’yla teyze çocukları. Babasından miras kalan denizcilik şirketinin de yönetim kurulu başkanlığını yürüten Çuhacı, anne tarafından Kayserili...
Aile olarak birlik ve beraberliğe çok önem verdiklerini, düzenli olarak biraraya geldiklerini belirten Çuhacı, şunları anlattı: “Tüm aile belirli dönemlerde biraraya geliriz. Aile büyüklerimizin yaptığı, Kayseri’ye özel lezzetlerden oluşan sofralarda buluşuruz. Bu sofralardan Kayseri mantısı, sucuk, pastırma, ve yağlama eksik olmaz. Rifat Ağabey ile de aile toplantılarında görüşme fırsatı buluruz.”