Ekonomi General Motors otoya ‘tam’ elektrik verecek

General Motors otoya ‘tam’ elektrik verecek

04.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Amerikan otomotiv devi General Motors (GM), ikisi önümüzdeki 18 aylık süreçte çıkmak üzere, tamamen elektrikli 20 model üreteceğini açıkladı.

General Motors otoya ‘tam’ elektrik verecek

Şirketin şirketin Ürün Geliştirme, Satın Alma ve Tedarik Zincirlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mark Reuss, geleneksel içten yanmalı motorların “şimdilik güvende” olduğunu söylerken, ileriki dönemde tüm model yelpazelerinin sıfır emisyonlu hale gelebileceğini belirtti. Reuss, GM’in “elektrikli geleceği” konusunda net bir tarih vermekten kaçınırken, sadece şirketin bu konuda bir yol çizmeye çalıştığını belirtmekle yetindi. Reuss, uluslararası pazarların karmaşıklığını hatırlatarak, “Şu tarihte diye bir zaman vermek isterdim, ancak bu pek mümkün değil” dedi.

Dünyanın en büyük üreticileri arasında yer alan GM, yeni üreteceği tamamen elektrikli otomobilleri, geçtiğimiz aralık ayında tanıttığı ve ABD’de piyasaya sunduğu elektrikli modeli Bolt’tan edindiği deneyimlerle geliştirecek. 35 bin dolardan satılan Chevy Bolt, tek şarjla 383 kilometre gidebiliyor.