Ekonomi Göbeklitepe’de balonlu keşif

Göbeklitepe’de balonlu keşif

04.10.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Şanlıurfa’ya 30 kilometre mesafedeki 12 bin yıllık geçmişe sahip UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Göbeklitepe’de sıcak hava balonu uçuşları yeniden başladı. Haftanın 3 günü, yaklaşık bin lira olan balon uçuşlarına katılmak isteyenler, gün doğumundan önce Göbeklitepe’ye akın ediyor.

Göbeklitepe’de balonlu keşif

 

Göbeklitepe’de sıcak balon uçuşlarını yeniden başlaması, turizmi de hareketlendirdi. Sabah erken saatlerde balon uçuşu için tarihi alana gelenler, Göbeklitepe’yi bir de havadan izleme fırsatı yakalıyor. Sıcak balon uçuşuna katılmak ve tarihi alanı yakından görmek için gelen Şadiye Yıldız, “Göbeklitepe’de balon uçuşları cazibeyi daha artırıyor. Bölgede halen devam eden kazılar ve balon uçuşları, turizmi daha çok etkileyecektir” dedi.

Haberin Devamı

‘Muhteşem duygu’

Malatya’dan Şanlıurfa’ya gelerek Göbeklitepe’yi ziyaret ettiklerini belirten İbrahim Beyoğlu, “Burası beklentimizin çok üstünde bir yer. Gökyüzünden 12 bin yılık öncesine dayanan bu yapıları izlemek muhteşem bir duygu” diye konuştu. Göbeklitepe’ye 3’üncü defa geldiğini aktaran İsa Aban ise şunları söyledi:

“Eşim ve çocuğumla geldik. Burada balon uçuşları başlamasının turizm açısından oldukça getirisi olacağını düşünüyorum.”