Ekonomi Güçlü giriş seferberliği

Güçlü giriş seferberliği

28.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Aralık ayında yeni bir yatırım ve istihdam seferberliği başlatıp 2019 yılına güçlü bir giriş yapılacağını açıklayan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Gün, bekleme günü değil, fırsatları değerlendirme günü” dedi.

Güçlü giriş seferberliği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Aralık ayı ile birlikte yeni bir yatırım ve istihdam seferberliği başlatarak 2019’a güçlü bir giriş yapacağız” dedi. Erdoğan, “Seçim ikliminin, (ekonomideki) olumlu gidişi gölgelemesine izin vermeyeceğiz. Bazı kesimlerin hâlâ tereddütle yaklaştıklarını, yatırımları ve harcamaları konusunda ‘bekle-gör’ politikasına devam ettiklerini görüyoruz. Halbuki gün, bekleme değil, tam tersine fırsatları değerlendirme günüdür. Aralık ayında bu çerçevede çok olumlu gelişmeler yaşanmasını bekliyoruz” açıklamasını da yaptı. Erdoğan, dün Meclis’teki grup konuşmasında ekonomi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Türk ekonomisinin yaz aylarında saldırılara maruz kaldığını söyleyen Erdoğan, bunun olumsuz etkilerinin yavaş yavaş silindiğini söyledi.

Haberin Devamı

Yatırım zamanı

Seçim ikliminin, olumlu gidişi gölgelemesine izin vermeyeceklerini kaydeden Erdoğan, şunları kaydetti: “Bazı kesimlerin hâlâ tereddütle yaklaştıklarını, yatırımları ve harcamaları konusunda ‘bekle-gör’ politikasına devam ettiklerini görüyoruz. Halbuki gün, bekleme değil, tam tersine fırsatları değerlendirme günüdür. Uluslararası yatırımcıların giderek artan ilgisi, ülkemizdeki çevrelere de örnek olmalıdır. Kaynakları atıl tutarak değil, yatırıma, üretime, ihracata, ticarete, istihdama yönelterek değerlendirmek hem en doğru hem de en hayırlı yöntemdir. Aralık ayında bu çerçevede çok olumlu gelişmeler yaşanmasını bekliyoruz.”

Ardı ardına dev projeler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin, dünyanın en büyüklerinden olan İstanbul Havalimanı’nın, STAR Rafinerisi’in, TANAP’ın açılışlarını yaparak, TürkAkım Projesi’ni topraklarına çıkararak, dünya gündeminde en üst sıralarda yer aldığını da söyledi. Erdoğan, “Bunca güzel gelişme ortada iken hâlâ tereddütte kalmak bizim insanımıza yakışmıyor. Aralık ayı ile birlikte yeni bir yatırım ve istihdam seferberliği başlatarak 2019’a güçlü bir giriş yapacağız” ifadesini kullandı. İhracat ve turizmde yaşanan gelişmelere de dikkati çeken Erdoğan, Türkiye’deki turist sayısının 40 milyona doğru gittiğini, bunun da rekor olduğunu belirtti.