Ekonomi ‘Güçlü ülke için, güçlü bir ekonomi olmalıyız’

‘Güçlü ülke için, güçlü bir ekonomi olmalıyız’

11.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türk Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) yaptığı açıklamada sistemin hayırlı olması dileklerinde bulunularak, şunları kaydetti:

‘Güçlü ülke için, güçlü bir ekonomi olmalıyız’

“Bugün dünyada güçlü bir ülke olmak, güçlü bir ekonomi olmakla mümkündür. Güçlü bir Türkiye ekonomisi için hukuk devleti ilkeleri, başta Merkez Bankası olmak üzere denetleyici kurulların bağımsızlığı, AB’ye uyum sürecinin hızlanması, çağdaş bir eğitim sistemi, teknoloji temelli ve sürdürülebilir kalkınma politikaları son derece önemlidir. İş dünyası olarak her zaman olduğu gibi yeni dönemde de ülkemizin ilerlemesi için azim ve kararlılıkla seferberlik içinde çalışmaya devam edeceğiz.”

Haberin Devamı

Geleceğimiz parlak

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Abdurrahman Kaan, yeni yönetim sistemin hayata geçmesiyle birlikte Türkiye’nin önündeki parlak geleceğe yönelik engellerin ortadan kalktığını belirtti.

Hızlı karar fırsatı

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan, “Yeni hükümetimizin, özellikle son yıllarda iş dünyası olarak büyük ihtiyaç duyduğumuz bazı yapısal konularda karar alma süreçlerini hızlandıracağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak ise yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Cumhurbaşkanımızın liderliği ve işinin ehli isimlerden oluşan kabinemizin hayata geçireceği hızlı karar alma mekanizmasıyla Türkiye, hedeflerine daha çabuk ulaşacak.”