Ekonomi Güneşli’de 120 milyonluk yatırımla 300 konut geliyor

Güneşli’de 120 milyonluk yatırımla 300 konut geliyor

09.10.2010 - 00:48 | Son Güncellenme:

Güneşli’de 120 milyon TL’lik yatırım için yola çıkan Gül İnşaat’ın Güneşli Park projesinde 300 konutun yanı sıra 90 mağaza da yer alacak

Güneşli’de 120 milyonluk  yatırımla 300 konut geliyor

Konut ve AVM projelerinin yanı sıra otomobil AVM’si Otoport’un inşaatını üstlenerek dikkatleri üzerine toplayan Gül İnşaat, Güneşli’de gerçekleştireceği Güneşli Park projesinde satış için düğmeye bastı.
Skyport, Perla Vista, Loca, Metroport, Rose Marine, Otoport, Fly Inn, Colorist ve Yeşilköy Konakları gibi birçok projeye imza atan Gül İnşaat, Güneşli’deki projesini 25 bin metrekarelik arazi üzerinde gerçekleştirecek. Güneşli Park, toplam 300 konut ve ana caddeye cepheli 90 mağazadan oluşacak. Projede ayrıca 2 bin metrekare hipermarket, 2 bin 300 metrekare teknomarket ve 2 bin 700 metrekare spor merkezi bulunuyor.

Kasım sonuna kadar sıfır faiz
Yapımına yeni başlanacak olan ve 2012 yılının Eylül ayında sahiplerine teslim edilmesi planlanan Güneşli Park’ta, 1+1’den 5+1’e kadar sekiz farklı daire seçeneği bulunuyor. Metrekare fiyatları 2 bin 200 TL’den başlatılan projede büyüklükleri 70 metrekareden 300 metrekareye kadar dört blokta 300 konut yeni sahiplerini bekliyor.
Ödeme planı hakkında açıklama yapan Gül İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gül, kasım ayının sonuna kadar konut almak isteyenler için özel bir ödeme planı hazırladıklarını ifade etti. Gül, “Güneşli Parkta oturmak veya yatırım amaçlı ev almak isteyen tüketiciler için geliştirdiğimiz bir model var. Buna göre kasım ayının sonuna kadar başvuranlar, tanıtım fiyatı üzerinden yüzde 25 peşinatla 36 ay sıfır faizle ev sahibi olabilecekler” dedi.

‘Finans kuruluşlarına yakın’
120 milyon TL yatırım yapacaklarını ifade eden Gül, projeyi gerçekleştirecekleri arsanın yakın çevresinde birçok önemli sanayi ve finans kuruluşunun bulunduğunu vurguladı. Gül, şöyle konuştu:
“Bölgenin nüfusu 1 milyon olarak telaffuz ediliyor. Marka konut ihtiyacına hitap eden projemiz lokasyon itibarı ile Güneşli’de iyi bir noktada bulunuyor.”

‘Daireler günışığı alıyor’
Gül İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Sönmez Aydın ise projenin sahip olduğu donatılara dikkat çekti. Güneşli Park’ın güvenlik sistemlerinden teknolojik altyapısına kadar donanıma sahip olmasının yanı sıra, sosyal olanaklarıyla da modern yaşamın tüm gereksinimlerini karşıladığını belirten Aydın, projedeki bütün konutların gün ışığından en fazla şekilde faydalanmaları üzerine tasarlandığının altını çizdi.



Havayolu çalışanları tercih ediyor

Haberin Devamı

Fuar merkezlerine ve Atatürk Havalimanı’na çok yakın konumlanan Güneşli Park, bölgedeki marka konut ihtiyacına cevap vermek üzere harekete geçti. TEM ve E5 çevre yollarının ortasında yer alan proje, bu açıdan ulaşım sorununun çözmüş bir çalışma olarak değerlendiriliyor.
Gül İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Sönmez Aydın, ayrıca projenin bulunduğu nokta itibariyle özellikle havayolları çalışanları ve kuyum üreticileri tarafından çok talep gördüğünü ifade etti.



Bahçeşehir’de villa etabına başladı
Bahçeşehir’in kentsel planlamasına sadık kalan Eston, bu doğrultuda kurduğu yatay yaşam alanlarına bir yenisini daha ekliyor. Eston Şehir’in beşinci kısmına başlayan şirketin tamamı villalardan oluşan projesi 54 bin 399 metrekarelik arazi üzerinde 7’si müstakil villa, 40’ı ikiz villa olmak üzere toplamda 87 konut olarak planlandı. Projenin ortalama metrekare fiyatları 3 bin 250 TL olarak belirlendi.
Dünyanın sayılı uydukent projeleri arasında yer alan ve 25 bin yeni konutun daha yapılacağı Bahçeşehir’de Eston Şehir, yatay inşaat konseptine uygun projelerini devam ettiriyor. En fazla 4 kattan oluşan evlerin bahçeleri, bölgede bahçeli evler içinde en büyük metrekarelere sahip olması ile dikkat çekiyor.
Yedi yıllık planı hazır
Önümüzdeki yedi yıl içinde 2 bin 800 konut teslimi planlayan ve halen yaşamın devam ettiği Eston Şehir’de daha fazlasını sunmak için gayret sarf ettiklerini belirten Eston Yapı Genel Müdürü Kaan Yücel, “Çalışmaların başladığı andan itibaren mutlaka bulundukları konuma, pazardaki talebe ve orta vadeli projeksiyonlarımıza bakarak değerlendirmeler yaparız.
Konseptimizin rakiplerimizden farklı olmasına dikkat ederiz. Eston Şehir’de de böyle oldu. Şu anda Eston Şehir’in 1. ve 3. kısımlarında 500 aile yaşıyor” dedi.


‘Müşteri beklentisi projeyi yönlendirdi’

Haberin Devamı

Eston Şehir sakinlerinin beklentilerinin kendileri için önemli olduğunu belirten Yücel, “Beklentileri Eston Yapı deneyimiyle birleştirip 5. kısım planını bu doğrultuda geliştirdik. Projenin 5. kısmı tamamen villa projesi ve yeşil alan bakımından zengin olacak. Geniş bahçelerin bulunduğu kısımda, müstakil villaların bahçe alanı 250 metrekareden başlayacak. Bahçeler, kot farkından dolayı tema bahçeleri yapma imkanı sağlayacak. 5. kısımda evlerin dış mimarilerinde de yenilikler yaptık. Ahşap kaplama, cam korkuluklar ve cumba kullanıldı” diye konuştu.



‘Görüşmeler sürüyor, imzalar daha atılmadı’
Zorlu Holding yaptığı bir açıklama ile Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) Ali Sami Yen Stadı arazisi için herhangi bir ortaklık anlaşması imzalamadığını duyurdu. İhaleyi kazanan Aşçıoğlu İnşaat ile burada gerçekleştirilmesi planlanan yatırımlar hakkında herhangi bir anlaşmaya varmadıklarının altını çizen Zorlu Holding, iki şirket arasında görüşmelerin devam ettiğini ve görüşmeler sonuçlandığında açıklamanın yapılacağını dile getirdi.



Talep toplama tarihleri belirlendi

Haberin Devamı

Bir süreden bu yana halka arz çalışmalarını yürüten Torunlar GYO, talep toplama tarihlerinin 13-15 Ekim 2010 tarihlerinde arasında gerçekleştirileceğini duyurdu. Halka arz fiyat aralığı 5.50 ile 7.50 TL olan Torunlar GYO’nun hisselerinin yüzde 25.16’sı halka arz edilecek. Nihai fiyat ve dağıtım sonuçlarının ise 18 Ekim Pazartesi günü açıklanması planlanıyor.
Torunlar GYO yetkilileri halka arzda hisselerin yüzde 20’lik bölümü yurtiçi yatırımcılar için planlarken yüzde 80’lık kısmın yurtdışı kurumsal yatırımcılara ayrıldığını ifade etti. Yurtiçi yatırımcılara ayrılan toplam arzın yüzde 10’u yurtiçi bireysel yatırımcılara diğer yüzde 10’u ise yurtiçi kurumsal yatırımcılara yapılacak. Torunlar GYO’nun halka arzına yurtiçinde İş Yatırım liderliğinde 30 aracı kurumdan oluşan konsorsiyum, yurtdışında ise İş Yatırım’la beraber JP Morgan aracılık ediyor.
2.65 milyar TL portföy değerine sahip Torunlar GYO’nun, tamamlanmış projeler bazında portföyünün yüzde 89’unu kira geliri elde edilen AVM yatırımları oluşturuyor. Torunlar GYO, portföyünde yer alan arsalar üzerine geliştirdiği projeler için de 2014 yılı sonuna kadar 858 milyon TL yatırım planlıyor.



Taksim’deki rezidansta gözler 2011’e çevrildi
Rixos Grubu, Taksim’de gerçekleştirdiği Rixos Elysium Suites Taksim isimli rezidans projesinde yaşamın başlangıç tarihini müzik dolu bir gece ile duyurdu. Kerem Görsev Trio ile Ayhan Sicimoğlu’nun performansları geceye katılan herkes tarafından ilgiyle izlendi. Öte yandan projede yaşamın 2011 yılının ilk günlerinde başlayacağı dile getirildi.
Kültür, sanat, ticaret ve eğlencenin adresi Taksim’de konumlanan Rixos Elysium Suites Taksim, İstanbul’un dokusuyla iç içe geçen, akıllı bina konseptiyle tasarlandı. Mimar Ali Esad Göksel’in imzasını taşıyan proje 21 kattan oluşurken 86 metrekare ile 181 metrekare arasında değişen 140 adet 1+1 süit yer alıyor. Gecede tanıtılan örnek süitlerin iç mimarileri ise Dârâ Kırmızıtoprak tarafından uygulandı.
İnşaatı Ofton inşaat tarafından yürütülen ve tamamı süit dairelerden oluşan projenin iç mimarisi, eski Beyoğlu’nda hakim olan klasik ögelerle, modern, minimalist bir yaklaşımı bir araya getiriyor. Tüm süitlerde 5.5 metre yüksekliğindeki tavanlarında ahşap işçiliği kullanıldı. Süitlerin satış fiyatı 584 bin dolardan başlarken konumuna ve manzarasına göre bu rakam değişiyor.
Ayrıca Rixos Elysium Suites Taksim projesinden süit satın alanlar, uygulanan bir sistemle süiti kullanmadıkları zaman kiralayabilecek.



Hoşdere arsasına üç teklif geldi
Toplu Konut İdaresi (TOKİ ), İstanbul Bahçeşehir’de bulun an 50 bin 309 metrekare yüzölçümüne sahip arsanın ihalesi Ankara’da gerçekleştirildi. Yapılan açıklamaya göre ilk turda en iyi teklifi Soyak İnşaat sundu. Soyak, arsa üzerine gerçekleştireceği projenin cirosu için 90 milyon TL derken bunun yüzde 20.1’i olan 18 milyon TL’yi arsa değeri olarak belirledi.
İhalede ikinci teklifi sunan Kuzu Toplu Konut ise hasılat değeri olarak 60 milyon TL belirlerken bu rakamın yüzde 17’sini oluşturan 10 milyon 200 bin TL’yi arsa fiyatı olarak tayin etti.
İhaleye giren üçüncü taraf ise Buket İnşaat-Babacan İnşaat-HTM Mimarlık Ortak Girişimi oldu. Konsorsiyum, Bahçeşehir Hoşdere’deki arsada 63 milyon 83 bin 576 TL’lik bir proje yapacağını açıklarken bu rakamın yüzde 23’ü olan 14 milyon 509 bin 210 TL’yi arsa karşılığı olarak ayırdı.


‘Emlak Pazarlama TOKİ’nin iştirakidir’
Emlak Konut GYO, 3 Ekim 2010’da Milliyet gazetesinin Emlak sayfasında ‘Sultangazi’de fiyatı beğenmedi, ihaleye ortak bulup kendi girdi’ başlıklı haber için açıklama yaptı. Emlak Konut’un açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
Sultangazi Habipler Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi İhalesi’yle ilgili olarak “Rakamları beğenmeyen Emlak Konut, kendi pazarlama şirketi olan Emlak Pazarlama’nın yanına iki ortak daha bularak ikinci ihaleye kendisi girdi.
Kıran kırana bir pazarlık sürecinden sonra ihalenin gülen tarafı kendisi oldu. Ege Yapı, Artcon İnşaat ve Emlak Pazarlama’dan oluşan ortak girişim, yapacağı projelerden 1 milyar 325 milyon TL gelir elde edeceğini taahhüt ederken, arsaya 424 milyon TL önerdi” ifadesi kullanılmıştır.
Emlak Pazarlama, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı iştiraki olup Emlak Konut GYO A.Ş. ile sermaye ilişkisi bulunmamaktadır.