Ekonomi HASANKEYF’E 4 BAKANLA 4 KÖPRÜ TEMELİ

HASANKEYF’E 4 BAKANLA 4 KÖPRÜ TEMELİ

24.09.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Batman’ın Ilısu Baraj Gölü altında kalacak Hasankeyf ilçesinde, etkilenecek yeni yerleşim birimleri için yapılan 4 ayrı köprünün temeli bakanlar Binali Yıldırım, Cevdet Yılmaz, Mehmet Şimşek ve Veysel Eroğlu tarafından atıldı.

HASANKEYF’E 4 BAKANLA 4 KÖPRÜ TEMELİ


Bakan Yıldırım, kimsenin Hasankeyf üzerinden siyaset yapmamasını isteyerek, “Kimse 72 milyonun kardeşliğini bozamaz, zedeleyemez. Geçen 35 yılda on binlerce insanımızı kaybettik. 600 milyar dolar kayboldu. O parayla 600 Boğaz Köprüsü yapılırdı. Artık barış ve huzur zamanıdır. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın deniliyor. Biz yaşatmak için varız, öldürmek için değil” dedi.
Hasankeyf’te yapılacak Ilısu Barajı’ndan etkilenecek yerleşim birimleri için Batman- Siirt arasında yapılacak Hasankeyf 1, Hasankeyf 2, Reşat Baysal ve Başur köprüleri ile yolların temeli törenle atıldı. DSİ Ilısu Projesi 106’ncı Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Hasankeyf Kültürel Varlık ve Yeniden Yerleşim Şube Müdürlüğü’nün açılışını da yapan bakanlar, yeni yerleşim birimine ağaç dikti, halaylar çekip güvercin uçurdu.
Kalkınma Bakanı Yılmaz, Ilısu Barajı’nın büyük bir proje olduğunu belirterek, “Bu baraj aynı zamanda Cizre Barajı’nın da önünü açacak. Demokratikleşme sürecini böyle devam ettirirsek Batman, Güneydoğu’nun parlayan yıldızı olacak” dedi. Maliye Bakanı Şimşek de herkesin çözüm sürecine destek vermesi gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

‘En güzel ilçe burası olacak’
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Hasankeyf’i, Orman ve Su İşleri’nin bir ilçesi olarak gördüğünü söyledi. Dicle Nehri’ne 1080 metre uzunluğunda İstanbul Boğaz Köprüsü’nden uzun bir köprü yapılacağını söyleyen Eroğlu, “8’i DSİ, 4’ü orman ve bir de meteoroloji yatırımı müjdesi getirdik. Bu yatırımların tutarı 291 milyon TL’yi buluyor. Başbakanımızın da üzerinde durduğu bu tarihi ilçe, Türkiye’nin en güzel ilçesi olacak” dedi.