Ekonomi Havalı proje için ‘Türk-Japon’ imzası!

Havalı proje için ‘Türk-Japon’ imzası!

20.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Nişantaşı Üniversitesi, Japon Nagasaki Üniversitesi ve Nagasaki Institute of Applied Science işbirliğiyle elektrikle çalışan, yerde ve havada giden otomobil projesi geliştirmek amacıy

Havalı proje için ‘Türk-Japon’ imzası

Nişantaşı Üniversitesi, Japon Nagasaki Üniversitesi ve Nagasaki Institute of Applied Science işbirliğiyle elektrikle çalışan, yerde ve havada giden otomobil projesi geliştirmek amacıyla iyi niyet anlaşması imzaladı. Ulaşım, arama kurtarma, ambulans gibi çeşitli görevlerde kullanılacak araçların insansız olarak, verilen adreslere gidebilmesi de hedefleniyor. Araçların önce 1 kişilik, sonra 2 kişilik olmak üzere prototipleri hazırlanacak. Elektrikle çalışan araçların 2020’de hizmete girmesi hedefleniyor. Proje için Tajima Motor ve Isahaya Electronics firmaları ile görüşmelerin başladığı açıklandı. Proje, Nişantaşı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Hatipoğlu, Nişantaşı Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhami Çolak ve Nagasaki University öğretim görevlisi Prof. Dr. Fujio Kurokowa liderliğinde yürütülüyor.

Haberin Devamı

ABD’den patent

Türk ve Japon akademisyenler tarafından geliştirilecek olan projenin patent başvurularının önümüzdeki günlerde Silikon Vadisi’nde gerçekleştirilmesi planlanıyor. Projenin başlangıç aşaması için 5 milyon dolar yatırım yapılacağı bildirildi. Nişantaşı Üniversitesi Kurucusu Levent Uysal, “SORA Projesi ile dünyada kullanılmamış bir teknolojiyi ülkemize getiriyoruz” diye konuştu.