Ekonomi Hazır giyimciler Kopenhag’da göz doldurdu

Hazır giyimciler Kopenhag’da göz doldurdu

13.08.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da düzenlenen 59. Hazır Giyim ve Aksesuar Fuarı’nda (CIFF), Türk firmalar göz doldurdu. Geniş ürün yelpazesi, üretim kalitesi ve nitelikli gücüyle dünyanın önemli hazır giyim üreticisi olan Türkiye’den fuara katılan firmaların ürünleri toptancılar tarafından büyük ilgi gördü.

Hazır giyimciler Kopenhag’da göz doldurdu

İRFAN KURTULMUŞ Kopenhag - Kopenhag’ın ünlü “Bella Center” Sergi Merkezi’nde düzenlenen ve Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden 300 civarında firmanın katıldığı fuarda; Türk firmaları gömlek, pantolon, ayakkabı, çanta, bikini, tişört gibi birçok ürün ile çeşitli aksesuarların yer aldığı geniş yelpazedeki seçenekleriyle hazır bulundular. Burada fuarı gezerken katılımcı firmaları da ziyaret eden Türkiye’nin Kopenhag Ticaret Müşaviri Çağrı Alpgiray Kale, “Türkiye geçtiğimiz yıl Danimarka’ya 455 milyon dolar tutarında hazır giyim ihracatı gerçekleştirerek, bu ülkenin Çin ve Bangladeş’ten sonra üçüncü büyük tedarikçisi oldu. Bu sektördeki ihracatımızın artmasını bekliyoruz” dedi. Ticaret Müşaviri Kale ayrıca, Ticaret Bakanlığı’nın verdiği finansal desteklerle Türk firmalarının fuarlarda daha fazla yer almasının amaçladığını belirtti.

Haberin Devamı

Kuzey Avrupa ve İskandinavya’nın en büyük fuarı olarak kabul edilen Kopenhag’daki fuar, yılda iki kez yapılmakla birlikte dünya çapında gördüğü büyük ilgi ve yüksek sayıda firmanın katılımıyla tanınıyor.