Ekonomi Hedefi dünyada ilk 3 arasına girmek

Hedefi dünyada ilk 3 arasına girmek

01.09.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

TFI TAB Gıda Yatırımları, Türkiye ve Çin başta olmak üzere farklı ülkelerde yürüttüğü operasyonlar sayesinde küresel büyümesini sürdürdüğünü duyurdu. Toplam restoran sayısı bakımından, dünyanın en büyük 5’inci hızlı servis restoran zinciri operatörü olan TFI TAB Gıda Yatırımları’nın hedefi ilk 3’e girmek.

Hedefi dünyada ilk 3 arasına girmek

EKONOMİ SERVİSİ - TFI TAB Gıda Yatırımları Kurucu Ortağı ve CEO’su Korhan Kurdoğlu, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Hızlı servis restoran zinciri sektöründeki çeyrek asrı aşan deneyimimiz ve iş modelimizden aldığımız cesaretle 2012 yılında Burger King ile girdiğimiz Çin pazarında da hızlı büyümemizi sürdürüyoruz. Ekosistem şirketlerimiz sayesinde edindiğimiz tecrübe ile Çin’e özel bir sistem geliştirerek muazzam bir başarı hikayesine imza attık. Bu tür operasyonlar için oldukça kısa sayılabilecek bir zaman diliminde, batıda Wulumuqi’den doğuda Şangay’a 200 şehirde 1.300’ü aşkın restoran açtık.

TFI TAB Gıda olarak, Çin gelirlerimizi konsolide etmeye başladığımız 2013 yılından, 2020 yılı sonuna kadar konsolide gelirlerimizi 5.7 katına çıkardık. 2020 yılı sonunda 7.2 milyar TL olarak gerçekleşen konsolide ciromuzun 4.3 milyar TL’si, bir başka ifadeyle yüzde 60’ı yurt dışı operasyonlarımızdan geliyor.”