Ekonomi Hitit havada karada turizme ‘yazılıyor’

Hitit havada karada turizme ‘yazılıyor’

17.06.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Havayolu şirketleri için ürettiği yazılımlarla Türkiye’nin en büyük hizmet ihracatçıları arasına giren Hitit, artık turizm sektörünün geneline hitap edecek

Hitit havada karada turizme ‘yazılıyor’

Çeyrek asırdır havayolu şirketleri için yolcu hizmetlerinden operasyon planlamaya kadar yazılım üreten Hitit Bilgisayar, işi büyütüyor. Şirketin, 16 ülkeden 25 havayolu temsilcisinin katılımıyla düzenlenen 25. yıl etkinliğinde verilen bilgiye göre, Hitit havayolu taşımacılığının seyahat sektörü ile kesiştiği alanlardaki tüm firmalarla işbirliği olanağı sağlayacak.

Haberin Devamı

Hitit’in yeni hizmetini kullanan bir havayolunun internet sitesine giren müşteri, uçak biletinin yanı sıra, ineceği alandan araç kiralayabilecek, otelini seçip oda tutabilecek ve hatta seyahati sırasında gerçekleşecek bir konserin biletini alabilecek.

Hitit Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nevra Onursal Karaağaç, “Yerli yazılımla havacılık yazılımı alanındaki dışa bağımlılığı kaldırdık. 17 ülkeye havacılık teknolojisi ihraç ediyoruz. Türkiye’de birinci, dünyada ise bu alanda beşinci sıradayız” dedi.

Yerli teknoloji ihracatıyla büyüdü

Bir dönem THY’de yönetici olarak çalışan Nur Gökman ve Dilek Ovacık tarafından 1994’te kurulan Hitit’in havacılık sektöründe adını dünya çapında duyurmasını sağlayan ilk yazılım çözümü havayolu sadakat programı olan Crane FF oldu. Bu yazılım, Miles&Smile’ın alt yapısını oluşturdu. Hitit bugün, 17 ülkeden 21 havayolu firmasının rezervasyon, biletleme, check-in, sadakat yönetimi, tarife ve ekip planlama gibi ihtiyaçlarını tamamen yerli yazılımla karşılıyor.

Haberin Devamı

PIA’da memnun müşteriler arttı

Hitit’in Kapadokya’da gerçekleştirdiği 25. yıl etkinliği, Türkiye’den ve dünyadan sivil havacılık alanında önemli şirketleri ve uzmanları buluşturdu. Konferansa Afganistan, Almanya, Angola, Gana, Kazakistan, Mısır, Namibya, Nijerya, Suudi Arabistan, Pakistan, Ürdün, Tanzanya, Tunus, Türkmenistan ve Yunanistan’dan katılım oldu. Pakistan Uluslararası Havayolları (PIA) CEO’su Arshad Malik, “İşbirliğimiz sayesinde yolcu memnuniyetinde büyük artış oldu” dedi.