Ekonomi ‘Hızlı toparlandık riskleri azaltalım’

‘Hızlı toparlandık riskleri azaltalım’

16.10.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Koç Topluluğu’nun bayileri ve yetkili servisleri ile fikir alışverişinde bulunmak üzere düzenlediği geleneksel Anadolu Buluşmaları’nın 29’uncusu bu yıl dijital ortamda gerçekleştirildi.

‘Hızlı toparlandık riskleri azaltalım’

EKONOMİ SERVİSİ - Koç Holding açıklamasına göre, Türkiye’nin 81 ilinden 11 bine yakın iş ortağını bir araya getiren etkinliğe; Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu ve Koç Holding Grup Başkanları katıldı. Ömer Koç, Türkiye’de ekonomik faaliyetlerin pandeminin yarattığı şoktan sonra hızla toparlanmasını memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Ancak iyice artan enflasyon baskısının vatandaşlarımızı ne kadar yorduğunu da görmek insanı fevkalade üzüyor. 2000’li yılların ilk 10 senesinde yaptığımız gibi; esaslı bir reform ajandasına sarılarak ülke riskimizi azaltmak zorundayız. Avrupa’ya doğru kısalacak tedarik zincirlerini dikkate alırsak, Türkiyemizi yeniden cazip bir yatırım merkezi kılacak adımların daha da kıymetli hale geldiği açık. Kurları, maliyetleri ve nihai netice olan enflasyonu azaltmanın başka kalıcı yolu yok. Ülkemizin huzuru ve sürdürülebilir ekonomik büyüme için; her alanda aklın ve bilimin rehberliğinde hareket edilmesi gerektiği aşikar.”

Yatırımlar artacak

Koç Topluluğu olarak riskleri basiretle yönetirken uzun dönemli hedefleri de göz ardı etmediklerini aktaran Koç, “Tüm belirsizliklere ve olumsuzluklara rağmen, memleketimizin geleceğine inanıyor ve yatırımlarımıza devam ediyoruz. 2015-2020 döneminde 11.3 milyar dolar yatırım harcaması gerçekleştirdik. Bu sene bu rakam daha da artacak” dedi.