Ekonomi Huawei elektrikli otomobil üretir mi?

Huawei elektrikli otomobil üretir mi?

27.02.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Çinli teknoloji devi Huawei’nin kendi markasıyla elektrikli otomobil üretmek için kolları sıvadığı belirtiliyor. Reuters’ın görüşüne başvurduğu dört kaynak, Çinli şirketin bu yıl bazı modellerin lansmanını yapabileceğini söyledi.

Huawei elektrikli otomobil üretir mi

Habere göre ABD yaptırımlarından etkilenen dünyanın en büyük telekomünikasyon ekipmanı üreticisi Huawei stratejik bir değişim hazırlığında. Buna göre Huawei, devlete ait Changan Automobile ve diğer otomobil üreticileriyle fabrikalarını elektrikli araç üretiminde kullanmak üzere görüşüyor.

Haberin Devamı

Ancak bir Huawei sözcüsü, şirketin elektrikli otomobil tasarlamayı veya Huawei markalı araçlar üretmeyi planladığını yalanlayarak, “Huawei bir otomobil üreticisi değil. Bununla birlikte, bilgi ve iletişim teknolojisi aracılığıyla, otomobil orijinal ekipman üreticilerinin daha iyi araçlar oluşturmasına olanak tanıyan, dijital araç odaklı bileşenler sağlayıcısı olmayı hedefliyoruz” dedi. Pekin yönetimi, ülkedeki hava kirliliğini azaltmanın bir yolu olarak daha çevreci araçları büyük ölçüde teşvik ettiği için, Çinli teknoloji firmaları elektrikli otomobillere daha çok odaklanıyor.

Öte yandan Avrupalı havacılık devi Airbus yolcu uçaklarının emisyonunu azaltmak için hibrit elektrikli itiş gücü geliştirmek üzerine çalışmaya başladı. Airbus, şimdiye kadar gelecekteki uçaklar için enerji kaynağı olarak hidrojen kullanımı üzerine duruyordu ve 2035’e kadar ilk hidrojenle çalışan ticari uçağı çıkaracağı vaadinde bulunuyordu. Ancak, şirket hibrit elektrikli alternatifler üzerinde de çalıştığını açıkladı.