Ekonomi İGA’dan rekor sermaye artırımı

İGA’dan rekor sermaye artırımı

31.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Yeni Havalimanı’nın yapımını ve 25 yıllığına işletmesini üstlenen İGA Havalimanları İşletmesi AŞ, sermayesini 1 milyar 790 milyon lira artırarak 6 milyar 240 milyon liraya yükseltti.

İGA’dan rekor sermaye artırımı

İGA’yı oluşturan konsorsiyumun üyeleri olan Cengiz, Mapa, Limak, Kolin ve Kalyon Grubu şirketlerinin her biri sermaye artırımına 358 milyon liralık beş eşit payla katıldılar. Bu artırım ile İGA ortaklarının şirkete sağlamış olduğu sermaye katkısı 1 milyar 615 milyon euronun üzerine çıkmış oldu.

İGA’dan rekor sermaye artırımı

Türkiye’de 4. oldu

Haberin Devamı

Rekor artırım ile İGA, Fortune 500 şirketleri içinde en yüksek aktif büyüklüğe sahip 4. şirket olabilecek seviyeye ulaştı. İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu, havalimanı inşaatının yüzde 94’lük kısmının tamamlandığına dikkati çekerek, havalimanının ülke ekonomisine katma değer sunması için güçlü hedefleri bulunduğunu aktardı. Samsunlu, “İGA’nın havalimanı inşaatı ve işletmesi ile dünya standartlarının üzerine çıkardığının ve İstanbul’u dünyanın havacılık merkezi yapacağının bir kanıtıdır. İşletmeye açılmamız için 90 günden az bir zaman kaldı. Bu sermaye artırımı ile hem şirket mali yapımızın güçlendiğini hem de yatırımların hızlıca tamamlanacağını söyleyebiliriz” diye konuştu.