Ekonomi ‘İhracatı uçuracağız’

‘İhracatı uçuracağız’

26.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü’nde kabul etti.

‘İhracatı uçuracağız’

Gülle, “Ülkemizde bugün olduğu gibi önümüzdeki dönemde çok daha büyük bir ihracat sıçraması için gerekli altyapı oluşturulacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın da bizlere verdiği tam destek ile inşallah ihracatı uçuracağız. İhracatı orta vadede 200 milyar dolarlara çıkaracağız; bundan kimsenin şüphesi olmasın. Hedef, dış ticaret fazlası veren Türkiye’dir” mesajı verdi.

Haberin Devamı

Basına kapalı gerçekleşen kabul, 1 saat 20 dakika sürdü. Görüşmede Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Nihat Zeybekci, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Elvan da hazır bulundu.

Altyapı hazırlanıyor

Toplantıda, ihracatın güçlendirilmesi için atılacak adımların masaya yatırıldığı belirtildi. Gülle, önümüzdeki dönemde daha büyük bir ihracat sıçraması için gerekli altyapı oluşturulacağını söyleyerek, “Sayın Cumhurbaşkanımızın da bizlere verdiği tam destek ile inşallah ihracatı uçuracağız. Sizlerden aldığımız hedefler doğrultusunda ihracatı orta vadede 200 milyar dolarlara çıkaracağız.” dedi.