Ekonomi İhracatın yıldızları ödüllerini aldı

İhracatın yıldızları ödüllerini aldı

26.12.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri’ne kayıtlı 13 bine yakın üyeden en çok ihracatı gerçekleştiren ve aralarında Sanko, Şölen, Oba’nın bulunduğu 100 şirket, düzenlenen tören ile “İhracatın Yıldızı” ödülünü aldılar.

İhracatın yıldızları ödüllerini aldı

Gaziantep’te düzenlenen İhracatın Yıldızları Ödül Töreni’nde sahneye çıkan Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay, “İhracatımızın büyümeye katkısı son çeyrekte 6.8 puan olarak gerçekleşti. Toplam üç çeyrekte ihracatın büyümeye katkısı yüzde 5.1’dir. Bunlar Türkiye için ihracatın, döviz gelirinin ne kadar önemli olduğunu ortaya koyuyor” dedi. TİM Başkanı İsmail Gülle ise Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100 yılında 100 ihracatçının ödüllendirildiğini belirterek, İhracatımız artarak devam edecek. Hedefimizi artık her ay 20 milyar dolar ve üzeri ihracat olduğunu görürsek önce 250 milyar dolar akabinde de 300 milyar dolar rakamına çok rahat ulaşırız” açıklamasını yaptı.

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Başkanı Ahmet Fikret Kileci de, “13 bine yakın firmadan oluşan ihracatçı ordumuzla 198 ülkeye ihracat yapıyoruz. 2021’de 12 milyar dolar ihracat hedefliyoruz” diye konuştu.