Ekonomi İklim krizine karşı sıfır emisyon

İklim krizine karşı sıfır emisyon

06.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Zorlu Holding, Akıllı Hayat 2030 stratejisi doğrultusunda çevresel, sosyal ve yönetişimsel hedeflerini; grup şirketlerinin de sahiplendiği ve ihtiyaçları özelinde yönettiği bir dönemi başlatıyor.

İklim krizine karşı sıfır emisyon

2030’a kadar net sıfır emisyona ulaşmayı amaçlayan Zorlu Grubu, 2050’ye kadar bu hedefi tüm değer zincirini kapsayacak hale getirecek. Atıkları 2030’a kadar yüzde 50 azaltmayı ve 2050’ye kadar sıfır atık noktasına ulaşmayı hedefleyen grup, 2030’a kadar kullanılan suyun yüzde 50’sini, 2050’ye kadar da tamamını geri kazanmayı amaçlıyor.

Haberin Devamı

Zorlu Holding, yenilenen stratejisini düzenlediği webinar ile açıkladı. Toplantıda Zorlu Holding CEO’su Ömer Yüngül, Zorlu Holding CFO’su ve Sürdürülebilirlik Komitesi Başkanı Cem Köksal, Vestel Şirketler Grubu Başkanı Turan Erdoğan, Zorlu Tekstil Grubu Başkanı Necat Altın, Zorlu Enerji Grubu Başkanı Sinan Ak, Zorlu Maden Grubu Başkanı Orhan Yılmaz, Zorlu Holding İnsan Kaynakları Grubu Başkanı Necmi Kavuşturan, grubun çalışanlarıyla çevrimiçi olarak biraraya geldi. Zorlu Holding CEO’su Ömer Yüngül, “Çevresel, sosyal ve yönetişim odaklı işler üreterek karbonsuz ve daha sorumlu bir ekonomiye geçişi hızlandıracağız” dedi.