Ekonomi İLBANK 5 ilde 37 arazi satıyor

İLBANK 5 ilde 37 arazi satıyor

31.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bağlı kuruluşu İller Bankası AŞ (İLBANK) mülkiyetinde bulunan 5 ildeki 37 taşınmaz, 1 Kasım’da açık artırma yöntemiyle satışa çıkarılacak.

İLBANK 5 ilde 37 arazi satıyor

İhale, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu ve 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’na tabi olmayıp, İLBANK AŞ Satış, Kiraya Verme, Kat Karşılığı ve Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İhale Yönetmeliği’ne uygun olarak açık artırma satış yöntemi ile yapılacak.

Haberin Devamı

Açık artırmada, 20’si İstanbul, 14’ü Ankara ve birer adet de Elazığ, Gaziantep ve Trabzon’da bulunan, konut, konut ve ticari alan, özel eğitim tesisi, turizm alanı ve çeşitli arsalardan oluşan 37 İLBANK mülkiyeti satışa sunulacak.

Peşinde % 20 indirim

Açık artırma ihalesinde taşınmazlar, ihale üzerinde kalan isteklinin talebine göre peşin ya da vadeli olarak satılacak. Peşin satışlarda, satış bedelleri üzerinden yüzde 20 oranında indirim uygulanacak. Vadeli satışlarda ise toplam satış bedelinin yüzde 25’i peşin, kalanı aylık taksitler halinde 24 ayda ödenebilecek. Ödemelerde 1 Ocak-30 Haziran arası birinci altı ay, 1 Temmuz-31 Aralık arası ise ikinci altı aylık dönem olarak kabul edilecek.

İLBANK 5 ilde 37 arazi satıyor

‘1 milyar euro’luk Rönesans imzası

Haberin Devamı

Rönesans Holding’in Hollanda’daki şirketi Ballast Nedam’ın, Macquarie Capital ve DEME ile oluşturduğu BAAK Konsorsiyumu tarafından inşa edilecek 1 milyar euro’luk ‘Blankenburg Bağlantı Yolu’ projesinde finansal kapanış 17 Ekim’de atılan imzalarla tamamlandı.

Proje, Hollanda’da gerçekleştirilen en büyük PPP (kamu-özel ortaklığı) unvanına sahip oldu.