Ekonomiİletişim engelleri yapay zekâyla kalktı

İletişim engelleri yapay zekâyla kalktı

31.03.2026 - 07:01 | Son Güncellenme:

Sisal tarafından hayata geçirilen, Flutter Güney Avrupa ve Afrika bölgesi bünyesinde sürdürülen açık inovasyon platformu GoBeyond, inovasyonu ve girişim ekosisteminin uzun vadeli gelişimini desteklemek amacıyla Türkiye’de hayata geçirildi.

İletişim engelleri yapay zekâyla kalktı

25 Mart’ta gerçekleştirilen GoBeyond Final Sunum Günü ve Ödül Töreni’nde Türkiye’deki GoBeyond Call for Startups’ın ilk döneminin kazananı “holtzi” oldu.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

İşaret dili avatarı

Türkiye’de ilk kez düzenlenen GoBeyond Call for Startups programı kapsamında yapılan jüri değerlendirmesi sonucunda “holtzi” birinci oldu. İşitme engelli olan veya işitme güçlüğü yaşayan bireyler için yapay zeka destekli işaret dili çevirisini gerçekçi 3D avatarlarla sunarak iletişim engellerini ortadan kaldıran “holtzi”, 10.000 euro tutarındaki geri ödemesiz hibenin de sahibi oldu.

Haberlerimizi Google’da Takip Edin
En güncel haberlere ve son dakika gelişmelerine Google üzerinden anında ulaşmak için bizi favorilerinize ekleyin.
Google’da tercih edilen
kaynak olarak ekleyin

“holtzi”, işitme engelli veya işitme güçlüğü yaşayan bireylerin farklı kurum ve hizmet noktalarında karşılaştıkları iletişim engellerini ortadan kaldırma misyonuyla hayata geçti. Fazıl Altınel tarafından kurulan “holtzi” kurumlara yapay zeka destekli işaret dili avatarı ve çeviri platformu sunarak, konuşmaları ve yazılı içerikleri 3D avatarlar ve özel dil modelleri aracılığıyla akıcı işaret diline dönüştürüyor. Platform Türk İşaret Dili dahil olmak üzere 12 farklı işaret dilini destekliyor.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

Final Sunum Günü ve Ödül Töreni İstanbul’da, Dijitalpark Teknokent Ataşehir’de gerçekleştirildi. Etkinlik Flutter SEA Stratejiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Camilla Folladori, Flutter SEA Operasyon ve Dağıtımdan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Massimo Ingrassia, Sisal Hub Türkiye Genel Müdürü Ozan Solmaz, Sisal Şans Genel Müdürü Selim Ergün, Türkiye İtalya Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarı Andrea Zoppo ve Startups.watch kurucusu Serkan Ünsal’ın katılımıyla gerçekleşti.

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler