Ekonomi İletişim ve ulaştırma için yeni yol haritası

İletişim ve ulaştırma için yeni yol haritası

12.12.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası, 6 - 7 - 8 Ekim 2021 tarihlerinde Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Yerleşkesi’nde düzenlenecek” dedi.

İletişim ve ulaştırma için yeni yol haritası

Karaismailoğlu, dün şuranın lansmanına katıldı. Lojistik - mobilite - dijitalleşme odağında bugünün ve geleceğin ulaşım ve iletişim sistemlerinin konuşulacağı 12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası’nın da son derece önemli uluslararası bir organizasyon olduğunu bildiren Karaismailoğlu, şu bilgileri verdi:

Haberin Devamı

“6 - 7 - 8 Ekim 2021 tarihlerinde kamu, özel sektör ve akademi destekli hayata geçireceğimiz şuramızın hazırlık aşaması da bir o kadar önemli. Gelecek yılların ulaştırma ve iletişim haritasını tasarlayacağımız, açığa çıkmamış ihtiyaçların belirleneceği, ülkemizin ulaştırma ve altyapı politikalarına yön verecek Ulaştırma ve Haberleşme Şurası hazırlıklarına bugünden (dün) itibaren ivme kazandırıyoruz. Karayolu, demiryolu, denizyolu, havayolu ve haberleşme olmak üzere 5 sektörden üst düzey yerli ve yabancı konuşmacıların yer alacağı panellerin yanı sıra, 55 farklı ülkenin Ulaştırma Bakan ve Bakan Yardımcılarının katılım göstereceği kapalı oturumlar ile, dünyayı değiştirecek mega ulaşım projeleri, Kovid - 19 sonrası dünyada ulaşımın gelişimi, bütünsel kalkınmayı destekleyecek ekonomi ve ulaşım koridorlarının gelişimi ve ülkelere etkisi gibi önemli konularda sektördeki işbirliği fırsatları, bölgesel sorunlar ve çözüm önerileri ele alınacaktır.”