Ekonomi İndirim kampanyasında 174 milyon TL ciro yazdı

İndirim kampanyasında 174 milyon TL ciro yazdı

07.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

İndirim kampanyasında 174 milyon TL ciro yazdı

‘Birlikten Güç Doğacak, Türkiye Kazanacak’ kampanyası ile konut alıcısına 15 Haziran’a kadar yüzde 20 indirim ve yüzde 5 peşinat fırsatı sunan markalı konut geliştiriciler, önemli satış rakamlarına ulaştı. Teknik Yapı, kampanya süresince dün itibariyle 253 adet bağımsız birim satışı yaptığını açıkladı. Şirketin toplam satış cirosu ise 174 milyon liraya ulaştı.

Haberin Devamı

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, kampanyanın konut alıcısı için önemli fırsatlar oluşturduğuna dikkat çekti. Durbakayım, “Hükümet tarafından ofis ve işyeri satışlarındaki KDV’yi yüzde 18’den yüzde 8’e düşürülmesiyle satışların yüzde 90’ı konut, yüzde 10’u ofis ve işyeri şeklinde bir satış grafiği var. Satışların demografik yapısı da bu kampanyanın öncekilerden farklı olduğunu gösteriyor. Mesela dövizin suni olarak şişmesi, yurtdışında yaşayan Türk vatandaşların yatırım stratejilerindeki gayrimenkulun payını arttırdı. Değerlenen dövizde kar realizasyonuna giden yurt içi yatırımcılar da buna eklenince, ‘yatırım amaçlı’ satışlarda hızlı bir artış oldu. Bu gelişme, ‘peşin satış’ oranını yüzde 25’e yükseltti” diye konuştu.

Haberin Devamı

7 projede satış

Satışların yüzde 70’lik kısmında ise kamu bankaları öncülüğünde konut alımını desteklemek için başlatılan yüzde 0.98’lik konut kredisi faiz oranının etkili olduğunu belirten Durbakayım, satışların diğer kısmının ise Teknik Yapı bünyesinde finanse edildiğini söyledi. Durbakayım, “Satışlarımızın 141 adedi Evora Denizli; diğer 112 adetlik kısmı ise İstanbul’daki, sırasıyla YücelPark, Metropark, Uplife Kadıköy, Deluxia Park Residence, Concord İstanbul, Deluxia Park Business projelerinde oldu” dedi.

‘Dönüşü iyi olacak’

Kamu bankalarının faiz indirmesinden dolayı bir kayıp yaşanmadığını dile getiren Durbakayım, tapu harcı ve KDV indirimiyle bunların telafi edildiğini anlattı. Durbakayım, “Kamu bankaları vasıtasıyla yapılacak kampanyadaki faiz sübvansiyonu, hem sektörü canlandıracak, hem de fazlasıyla devlete geri dönecektir. Kamu bankalarının sübvanse ederek indirdiği konut kredisi faizlerinin maliyeti; yüzde 3’lük tapu harcı ile konut satışlarından elde edilecek KDV ile fazlasıyla geri dönecektir. En önemli katkı ise sağlanan sinerji ile genele yaygın bir katma değer olacak” diye konuştu.

İzmir ve Fikirtepe geliyor

Teknik Yapı’nın seçimlerden sonraki stratejisiyle ilgili bilgi veren Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, yatırım planlarını aksatmadan sürdüreceklerini söyledi. Durbakayım, “Yılın ilk yarısında Kartal’da iki büyük projenin satışına başladık. Yılın ikinci yarısında ise İzmir ve Fikirtepe’deki projelerimizi devreye alacağız. Seçim sonucu ne olursa olsun, konut fiyatlarında yukarı doğru bir miktar düzeltme yaşanacaktır. Dün açıklanan enflasyon rakamı, alternatif yatırım araçlarının sektör üzerindeki baskısı, bu fiyat artışının oranını belirleyecektir. Bu nedenle konut/ofis almak için içinde bulunduğumuz dönemin kaçırılmayacak bir fırsat sunduğunu söyleyebilirim” dedi.