Ekonomi ‘İngilizlere’ teşvik daveti

‘İngilizlere’ teşvik daveti

15.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İngiltere seyahatinde yatırımcılarla buluşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomik büyüklükleri trilyon doları bulan şirketlerin yöneticileriyle görüştü. Erdoğan Türkiye’ye yatırım çağrısı yaptı.

‘İngilizlere’  teşvik daveti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bloomberg Yatırımcı Yuvarlak Masa toplantısında, trilyonlarca dolarlık fonları yöneten İngiltere’nin önde gelen firmalarının yöneticileri ile bir araya geldi. Erdoğan, Türkiye’de yatırım çağrısı yaparak özellikle katma değeri yüksek ve yüksek teknolojili ürün üretiminde iki ülke firmalarının işbirliği yapabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

25 tepe yönetici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere’nin başkenti Londra’daki temasları kapsamında, İngiltere’nin önde gelen 25 firma ve fonun üst düzey yöneticileriyle bir araya geldi.

Erdoğan, trilyonlarca dolarlık fonları yöneten Aviva Investors Global Services, Citigroup, Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs Asset Management, HSBC, ING, JP Morgan, Morgan Stanley, Rabobank, AXA Investment, BlackRock International, Bluebay Asset Management, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Fidelity International, Standard Chartered, BAE Systems, Vitol şirketleri ve fonlarının yöneticilerinin katıldığı toplantıda Türkiye’deki ekonomik gelişmeleri ve küresel gelişmeleri değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut da eşlik etti.

Haberin Devamı

Ayrım yapmıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’de 3 binden fazla İngiliz şirketinin faaliyet gösterdiğini belirterek, yabancı yatırımcılar için önemli teşvikler sağladıklarını anlattı.

Yeni teşvik programları için hazırlık yaptıklarını kaydeden Erdoğan, yerli ve yabancı yatırımcı arasında hiçbir ayrım yapmadıklarını vurguladı.

İngiliz işadamlarına Türkiye’de yatırım çağrısı yapan Erdoğan, katma değeri fazla ve yüksek teknoloji içeren ürünleri iki ülke firmalarının birlikte üretebileceği mesajını verdi.

‘İngilizlere’  teşvik daveti

İnşaatta ortak proje yapalım

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türk ve Birleşik Krallık müteahhitlik firmalarının üçüncü ülkelerde başarılı ortak projeler gerçekleştirmesinin, iki ülke arasında diğer konulardaki işbirliğini daha da geliştiren önemli bir katalizör olacağını bildirdi.

Zeybekci, Londra’da düzenlenen ‘Üçüncü Ülkelerde Altyapı Alanında Türkiye-Birleşik Krallık İşbirliği’ panelinde yaptığı konuşmada, ekonomik işbirliğinin önemli bir boyutunu oluşturan müteahhitlik sektörünün büyük önem arz ettiğini belirterek, “Türk firmalarının en rekabetçi olduğu sektörlerden biri müteahhitlik. 1972 yılından bu yana Türk firmalarınca dünyanın 120 ülkesinde üstlenilen 9 bin 300’den fazla projenin toplam değeri 360 milyar dolara ulaştı” dedi.

Haberin Devamı

Zeybekci, ENR’nin hazırladığı dünyanın en büyük müteahhitleri listesinde, Türkiye’nin, firma sayısı itibarıyla 46 firma ile ikinci, 25.6 milyar dolarlık toplam gelirle de uluslararası gelirler sıralamasında 7’nci olduğunu hatırlattı. İngiltere’nin de 2 firma ile ENR listesinde yer aldığını ve 8.8 milyar dolarlık gelirle de 10’uncu olduğunu belirten Zeybekci, yurtdışı müteahhitlik sektöründe belirleyici olacak konuların başında yeni pazarların geldiğini söyledi.