Ekonomi İnşaat malzemeleri üretimi rekor kırdı

İnşaat malzemeleri üretimi rekor kırdı

27.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İnşaat Malzemeleri Üretim Endeksi, haziranda, 201.8 puanla bugüne kadarki en yüksek seviyesini gördü.

İnşaat malzemeleri  üretimi rekor kırdı

EKONOMİ SERVİSİ - Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) tarafından her ay düzenli olarak yayınlanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi’nin haziran sonuçları yayınlandı. Buna göre, Bileşik Endeks, hazirandaki açılmalardan iki yönlü olumlu etkilendi. Faaliyetler tarafında sıçrama yaşandı. Kademeli açılma takvimine geçilmesi de güven ve beklentilerde iyileşme sağladı. Kademeli artışını haziranda da sürdüren Bileşik Endeks, önceki aya göre 1.73 puan yükselerek 79.04 puana ulaştı.

Haberin Devamı

Hızlı artış kaydedildi

Faaliyet Endeksi haziranda önceki aya göre 4.9 puan arttı. Tüm faaliyet gruplarında önemli artışlar gerçekleşen Faaliyet Endeksi, 2017 Ağustos’tan sonraki en yüksek seviyesine yükseldi.

Üretimde haziranda yüksek bir büyüme gerçekleşti. Üretim Endeksi, 201.8 puanla endeksin ölçülmeye başlandığı 2013 Ağustos’tan beri en yüksek seviyesine ulaştı. Mayısta 192.8 olarak gerçekleşen endeks, daha önceki en yüksek seviyeyi Nisan 2017’de 195.5 puanla görmüştü. Cirolar haziranda iç satışlar ve ihracattaki yüksek artışlarla sıçrama gösterdi.

Güven Endeksi haziranda temkinli ve yavaş artışını sürdürdü. Kapatma önlemlerinin olumlu sonuçlar vermesi ve haziran başından itibaren kademeli açılmaya geçilmesi güveni destekledi. Güven seviyesi haziranda önceki aya göre 0.46 puan arttı.

Haberin Devamı

Beklenti Endeksi de haziranda ayında artışına devam etti. Tüm alt göstergelerinde artış gerçekleşen endeks, haziranda önceki aya göre 0.9 puan yükseldi.