Ekonomi iPad mini 23 Ekim’de geliyor, fiyatı 250 dolar

iPad mini 23 Ekim’de geliyor, fiyatı 250 dolar

13.10.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Apple, iPhone 5’i çıkarıp, 3 günde 5 milyon satış rakamına imza attıktan sonra, yılın ikinci bombasını patlatmaya hazırlanıyor. Şirket 23 Ekim’de merakla beklenen “iPad mini”yi tanıtacak.

iPad mini 23 Ekim’de geliyor, fiyatı 250 dolar

iPhone 4S sonrası ilk kez ekran boyutunda oynayan Apple’ın bu kez iPad modelinin ekranını küçülteceği, daha ince, daha basit özelliklere sahip ucuz fiyatlı bir iPad ile pazarda etkisini devam ettireceği konuşuluyor.
9.7 inch olan iPad ekran boyutunun yeni modelle birlikte 7.85 inch boyutuna çekilmesi bekleniyor. ABD’de 500 dolarlık fiyattan başlayan iPad’lerin mini modeliyle birlikte burada da 200-250 dolar bandına kadar ineceği tahmin ediliyor. Apple’ın iPhone 5’le başlayan hisse fiyatlarındaki yükseliş, Çin’de şirket adına üretim yapan Foxconn’da yaşanan olaylar, iş bırakma eylemleri sonucu yerini inişe bırakmıştı. Hisseler bu dönemde 650 dolardan 620 dolara kadar gerilerken, şirketin piyasa değeri 600 milyon dolara işaret ediyor. Apple’ın tablet PC pazarının yüzde 80’e yakınını elinde bulunduran iPad modelinin yeni mini ürünüyle birlikte pazar payını daha da yukarı çekebileceği belirtiliyor. Şirket bu sayede Samsung ve Nexus gibi küçük boyutlu tablet PC modelleri olan üreticilere de önemli bir koz elde etmiş olacak.
Öte yandan Apple’ın en sıkı rakiplerinden Microsoft, 23 ekim tarihinden iki gün sonra 25 Ekim’de büyük umutlarla geliştirdiği Windows 8 adlı işletim sistemini tanıtacak. Bu ürün bilgisayar, cep ve mobilde tek platformu beraberinde getiriyor olacak.