Ekonomi İş dünyasından güven mesajı geldi

İş dünyasından güven mesajı geldi

25.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

İş dünyasından güven mesajı geldi

İş dünyası 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimi sonuçlarıyla ilgili, şu değerlendirmelerde bulundu. MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Seçimlerine ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, “Çıktığımız ‘Güçlü Türkiye’ yolunda 24 Haziran seçimleri bir duraktı ve bu durağı da sağ salim geçtik” dedi.

Haberin Devamı

Kaan açıklamasında, şunları kaydetti: “Halkımız bu seçimde de güçlü Türkiye’den, güçlü liderden, istikrardan, adaletten ve kalkınmadan yana oyunu kullanmıştır; hayırlı uğurlu olsun. Şimdi vakit, meselemiz Türkiye’dir diyerek ülkemiz için canla başla çalışma vaktidir.”

‘Yeni dönemin başlangıcı’

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nun (DEİK) Başkanı Nail Olpak, şu değerlendirmeyi yaptı: “Bu seçim, sandıktan çıkan sonuçtan bağımsız olarak, ülkemiz demokrasi tarihi açısından yeni bir dönemin başlangıcı anlamına geliyor. Halkımız, güçlü bir yürütme için iradesini Cumhurbaşkanı ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi için ortaya koyarken, Meclis’i de aynı yönde yapılandırdı ve siyasi istikrara tam not verdi. Umutların pusulalara işlendiği bugünün sonucu, güçlü Yürütme ve güçlü Meclis’tir.”

Haberin Devamı

‘Ekonomi öne çıksın’

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, “Seçimlere yüksek katılım dünyaya örnek olacak bir davranış. Halkımız sorunlarına yönelik çözümü her zaman olduğu gibi seçimlerde ve sandıkta görüyor. Demokrasi adına bu önemli ve kıymetli bir toplumsal özelliğimizdir. Yeni dönemde istikrarın her açıdan korunmasına önem verilerek ekonominin ana gündem maddesi olmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

‘Otoban hızı...’

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç de, Türkiye’nin Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçimleri ile büyük ve lider ülke olma yolunda, çok önemli bir eşiği geride bıraktığını söyledi.

Avdagiç, “Türk halkı büyük sağduyusu ile bir kez daha fırtınalı ve belirsiz yollar yerine, istikrarlı ve güvenli rotayı tercih etmiştir” dedi.

Seçim sonuçlarının ülkemize, milletimize hayırlı olmasını dileyen Avdagiç, Türkiye’nin tıpkı 1950, 1983 ve 2002 seçimleri gibi son derece önemli ve stratejik bir seçim dönemini başarıyla ve güvenle tamamladığını vurguladı.

Avdagiç, “Geçen 16 yılın tecrübesi ve ortaya konulan büyük başarılarla oluşan ekonomik birikim artık Türkiye’yi yeni bir kulvara ve eşiğe taşımıştır. Bu eşik de 24 Haziran seçimleriyle birlikte başarıyla geçilmiştir. Tabiri caizse, 24 Haziran seçimleriyle Türkiye ekonomisi otoban hızına kavuşacaktır” dedi.

Haberin Devamı

‘Milletimiz sahip çıktı’

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Hasan Ali Cesur da, “Halkımız istikrar ve istikbali önceleyerek mevcut kazanımlara sahip çıkmıştır” dedi. Cesur, halkın istikrar ve istikbali önceleyerek kazanımlara sahip çıktığını belirterek, şöyle konuştu:

“Türkiye, Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yeni bir sürece girmiştir. Yeni hükümet sistemi ile birlikte karar mekanizmaları daha çabuk işleyecek ve uygulamalar da daha hızlı gerçekleşecektir.”