Ekonomi İş kadınlarının Kıbrıs çıkarması

İş kadınlarının Kıbrıs çıkarması

02.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

TİKAD Başkanı Nilüfer Bulut, “Kuzey Kıbrıs’a yapılacak yatırımlarda kadınlar olarak ayrımcılık istiyoruz. Bize güvenmenizi istiyoruz. Burada olmaktan mutluyuz” dedi.

İş kadınlarının Kıbrıs çıkarması

Türkiye İş Kadınları Derneği ve Doğu Akdeniz Politika Derneği tarafından düzenlenen “Türkiye ve KKTC Yatırım ve İş Birliği Konferansı” Kuzey Kıbrıs’ta gerçekleştirildi. Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) ve Doğu Akdeniz Politika Derneği (DAPD) iş birliğinde yapılan konferansa, Kuzey Kıbrıs’tan ve Türkiye’den ilgi yüksek oldu. Türkiye ve KKTC Yatırım ve İş Birliği Konferansı, TİKAD Başkanı Nilüfer Bulut ve DAPD Başkanı Daryal Batıbay’ın “Hoş geldiniz” konuşmalarıyla başladı. Kuzey Kıbrıs’ın bütün Türk halkı için olduğu gibi, Türk yatırımcılar için de son derece kıymetli ve değerli olduğunu belirten TİKAD Başkanı Nilüfer Bulut, “Birbirine derin tarihsel bağlarla bağlı iki ülkenin karşılıklı iş birliğini daha da geliştirmek amacıyla bir araya geldik” dedi.

Haberin Devamı

Nitelikli yatırım

“Ekonominin dışında kalan bir kadın kavramı, ülkelerin refahının önüne ket vurmaktan başka bir anlam taşımaz” diyen Bulut, şöyle konuştu:

“Bugün Türkiye İş Kadınları Derneği ve Doğu Akdeniz Politika Derneği güçlerimizi birleştirerek hem yavru vatanda, hem ana vatanda ticari hacmimizi daha ne kadar arttırabiliriz, ekonomik iş birliğimizi nasıl geliştirebiliriz diye bir araya geldik.”

Bulut, şöyle devam etti:

“Bizi yalnız bırakmayan değerli cumhurbaşkanımıza bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Çünkü, özel sektörün başarıya ulaşabilmesi için, kamu ve özel sektör iş birliğinin çok önemli olduğunu biliyoruz. Eğer, yatırımcılar öngörü yapamazsa gittikleri ülkelere güven duyamazlarsa politikadaki istikrarsızlıklar, bütün bunlar yatırımın önündeki engeldir. Bu engelleri kaldırabilmek de siz değerli liderlerimizin görevidir.”

Haberin Devamı

Bulut, “Türkiye ile Kuzey Kıbrıs arasındaki ticaret hacminin artabilmesi için sorunları ve çözümleri masaya yatıracağız. Bu konferans bir şeylerin başlangıcı olacak. Buradan dünyaya mesajlar gidecek. Biz, Türkiye İş Kadınları Derneği olarak kurulduğumuz gün itibariyle kadınlar ekonomide olmazsa olmaz diyoruz” diye konuştu.