Ekonomi İş Leasing’e 40 milyon euro’luk EBRD kaynağı

İş Leasing’e 40 milyon euro’luk EBRD kaynağı

19.02.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İş Leasing, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan (EBRD) kaynak verimliliği ve yenilenebilir enerji yatırımlarının finansmanında kullanılmak üzere 40 milyon euro tutarında fon sağladı. Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansman Programı (TurSEFF) kapsamında temin edilen kaynak, KOBİ’lerin bu alanlardaki yatırımlarının finansmanında kullanılacak.

İş Leasing’e 40 milyon euro’luk EBRD kaynağı

İş Leasing Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Mehmet Karakılıç, “Bu krediyi yalnızca bir fon kaynağı olarak değil, sürdürülebilirlik vizyonumuz çerçevesinde atılan çok önemli bir adım olarak değerlendiriyoruz” dedi. Karakılıç şöyle devam etti.

Haberin Devamı

“Şirketimiz, sektör genelinde yenilenebilir enerji finansmanı alanında öncü ve lider şirketler arasında yer alıyor. TurSEFF programına dahil olarak konumumuzu daha da güçlendireceğimize inanıyoruz. Stratejik odağımızda yer alan yenilenebilir enerji yatırımlarının yaygınlaşması ve kaynak verimliliği amacıyla kullanacağımız bu kaynak, ülkemizin kalkınma hedeflerine ulaşmasına da kendi ölçeğinde önemli katkıda bulunacaktır.”

Bu işlem, EBRD ile İş Leasing arasında imzalanan ilk kredi sözleşmesi olma özelliğini taşıyor.