Ekonomi İş’ten 6 ayda 1.6 milyar TL’lik kâr

İş’ten 6 ayda 1.6 milyar TL’lik kâr

09.08.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye İş Bankası yılın ilk yarısında 1 milyar 645 milyon lira dönem net kar eldi ettiğini açıkladı. Yılın ilk yarısında bankanın aktif toplamının 2013 sonuna göre yüzde 4.3 artarak 219.6 milyar lira seviyesine çıktığı bildirildi. İş Bankası’nın özkaynak büyüklüğü 25.9 milyar lira seviyesine ulaştı.

İş’ten 6 ayda 1.6 milyar TL’lik kâr

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali ikinci çeyrekte de istikrarlı bir şekilde büyüyen İş Bankası’nın, özkaynak büyüklüğü ile özel bankalar arasındaki liderliğini pekiştirdiğini açıkladı.
Kaynakların verimli ve doğru tahsisine azami önemi gösteren İş Bankası’nın, sürdürülebilir ve sorunsuz büyüme politikasının olumlu sonuçlarını cari dönemde de almaya devam ettiğini belirten Bali, şunları kaydetti:
“Yılın ikinci çeyreğinde sorunlu kredi oluşumu azalan İş Bankası’nın takipteki krediler oranı yüzde 1.6 seviyesinde gerçekleşerek, önceki dönemlerde olduğu gibi sektör ortalamasının oldukça altında kaldı” diyen Bali, şöyle devam etti:
“Özel bankalar arasında en geniş şube ağına sahip olan bankamız, 2014’ün ikinci çeyreğinde 22 yeni şube açarak hizmet ağını genişletmeye devam etti. Diğer taraftan İş Bankası, şube dışı dağıtım kanalları alanında da yenilikçi uygulamalarını sürdürdü ve bankamatik, internet şubesi, çağrı merkezi ve mobil bankacılık gibi alternatif dağıtım kanallarından gerçekleştirilen işlemlerin bankanın toplam işlem sayısına oranı yüzde 82 seviyesine ulaştı. Türkiye’nin en geniş ATM ağına sahip olan İş Bankası’nın bankamatik sayısı yılın ilk yarısı itibarıyla, 5 bin 909 adede ulaştı.”