Ekonomi İşçinin gözü memur zammında

İşçinin gözü memur zammında

08.12.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

Asgari ücret pazarlıklarında ikinci toplantı, Türk-İş'in ev sahipliğinde gerçekleşti. Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, memurlarla ilgili açıklanan zam düzenlemesine işaret ederek, "Zannediyorum aynısını işçiye de yapacaklar. İşçiyi bunun dışında tutmaları mümkün değil" dedi. Kamuoyunda asgari ücret için dile getirilen rakamlara işaret eden Atalay, "Oluşan rakamların altında da bir şeye 'evet' dememiz mümkün değil" diye konuştu.

İşçinin gözü memur zammında

ANKARA Milliyet - 2022 yılındaki asgari ücreti belirleyecek ikinci tur toplantının açılışında konuşan Atalay, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile bir kez daha görüştüğünü belirterek, memurlarla ilgili açıklanan zam düzenlemesine işaret etti.

Haberin Devamı

Atalay, "Memur-Sen başkanının, bakanımızın açıkladığı bir rakam var. Bakan Bey'e de ifade ettim, 'düzenleme ne'?. Ben Bakan Bey'in ifadesinin kamuoyunun anladığı gibi olduğunu düşünmüyorum. Enflasyonun üzerinde ne varsa; kümülatif onu tamamlamayı düşünüyorlar. Zannediyorum aynısını işçiye de yapacaklar. İşçiyi bunun dışında tutmaları mümkün değil" dedi.

Beklenti altı olursa...

Atalay, şöyle devam etti: "Bizim beklentimizin altında kalacak bir rakam olursa, buna katılmayacağımızı Bakan Bey'e de söyledim. Arzumuz bir an evvel önümüze bir rakam gelsin de kamuoyunu fazla meşgul etmenin bir anlamı yok, bağlayalım. Ama arzu etmediğimiz bir rakam gelirse hemen bağlasak ne olur, 20 gün sonra bağlasak ne olur? Resmi bir rakam söylememeye gayret ediyoruz; ama kamuoyunda oluşan rakamlar ortada. Oluşan rakamların altında da bir şeye 'evet' dememiz mümkün değil."