Ekonomi İşletmeler için ‘iki ayaklı’ kredi talebi

İşletmeler için ‘iki ayaklı’ kredi talebi

27.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, banka kredilerinde Kovid-19’un etkisini hala yaşayan sektörler için yeni bir sürece ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Avdagiç, “Birincisi kredi ödemelerinin 6 ay süreyle ertelenmesi. İkincisi ise en az 6 ay ödemesiz, Kredi Garanti Fonu (KGF) destekli yeni kredi olanaklarının sunulması” önerisinde bulundu.

İşletmeler için ‘iki ayaklı’ kredi talebi

EKONOMİ SERVİSİ - Turizm ve buna bağlı sektörler ile salgından en çok etkilenen diğer sektörler üzerinden şekillenecek ve kısa çalışmayı tamamlayacak şekilde, bir banka kredi sürecine ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Avdagiç, “Salgının tüm dünyada ticaret ve ekonomi üzerindeki olumsuz etkileri artarak sürüyor. Bu süreçte ülkemizde yoğun kapanma yaşayan işletmelerimizin bu aydan itibaren, geçen 12 ayın kredi yüküne karşı desteğe ihtiyacı var” dedi.

Haberin Devamı

Avdagiç, başta turizm, yeme-içme, yolcu taşımacılığı, eğlence, perakende mağazacılık gibi sektörlerin salgın şartları nedeniyle hala yoğun kısıtlama altında olduğunu belirterek, “Birçok işletmemiz salgın süresince geçmişteki cirolarından uzak bir noktada. Bu sektörlerimiz için devam eden kredi ödemelerini yapmak, vergisel yükümlülüklerini yerine getirmek ve aynı anda işletme sermayelerini karşılayarak istihdamlarını korumak oldukça zor” değerlendirmesinde bulundu.