Ekonomi İsrail, doğalgazda Türkiye’yi taklit edecek

İsrail, doğalgazda Türkiye’yi taklit edecek

07.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

İsrail, doğalgazda Türkiye’yi taklit edecek

İsrail, Türkiye’nin doğalgaz şebekesini örnek alacak. Akdeniz Enerji Düzenleyicileri Birliği (MEDREG) Başkanı Gülefşan Demirbaş, “İsrail şehir içi gaz dağıtım projesi gerçekleştirmek istiyordu. MEDREG içinde ve bizim böyle bir iş yaptığımızı öğrenince geçen yaz geldiler ve bir hafta boyunca gaz piyasamız, şehiriçi gaz dağıtım metodolojimiz açısından bilgiler verdik ve çok faydalandılar bundan. İyi uygulama örneklerini kendi sistemlerine yansıtacaklar” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye’nin enerjide mevzuat ve piyasa gelişimi olarak ileri noktada olduğunu anlatan Demirbaş, “Elektrik piyasasında en ileri dediğimiz kendi bölgemizde tüm uygulamalarda çok iyi durumdayız” dedi. Demirbaş, Umman’ın Türkiye’deki tarife metodolojisini inceleyeceğini de bildirdi.

Kıbrıs tek parça

Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki gaz arama faaliyetlerine değinen Demirbaş, şöyle dedi:

“Biz burada teknik kalacağız. Örneğin raporlarımızda Kıbrıs’ı diğer ülkelerin çabalarına rağmen bir ada olarak gösterme yönünde diplomatik bir girişimimiz var. Ülke bölümüne girmeden fiziki bir ada olarak yayımlıyoruz. Bu bağlamda hassasiyetimizi her platformda dile getirdiğimiz gibi Türkiye’nin haklı davalarını tüm platformlarda anlatacağız.”

Haberin Devamı

Kaçak elektrikte ülkelere inceleme

2019’da kayıp kaçağın önlenmesine ilişkin yaklaşımları çalışacaklarını anlatan MEDREG Başkanı Gülefşan Demirbaş şu bilgileri verdi: “Kayıp kaçağın çok yüksek olduğu ülkelerin resmini çekeceğiz. Diğer ülkelerdeki faydalı uygulamaları anlatacağız.”