Ekonomi ‘İstihdamın safındayız’

‘İstihdamın safındayız’

16.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

İş dünyası temsilcileri 25 Şubat’ta başlatılan ve teşviklerle desteklenen istihdam seferberliğinin, işe alımlarda rekora ulaşılmasında vesile olması için çağrıda bulundu.

‘İstihdamın safındayız’

‘İstihdam Seferberliği 2019 İstanbul Buluşması’na Türkiye’nin önde gelen iş örgütlerinin başkanları katıldı.

Haberin Devamı

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, şöyle konuştu:

“Tüm iş dünyamıza çağrıda bulunuyorum, Türkiye’nin gücüne güvenin, istihdam kampanyasına katılın, desteklerden faydalanın. Biz küçük firmayız, ilave 1 kişi alsak ne olacak demeyin. Nemrut, ona karşı gelen İbrahim Peygamberin ateşte yakılması için emir vermiş. Nemrut’un askerleri de meydanda büyük ateş yakmış. Herkes korku içinde, sessizce izliyormuş. Derken bir karınca, ağzında küçücük bir damla suyla, ateşe doğru yönelmiş. Bunu gören diğer karıncalar arkasından bağırmış. ‘Nereye gidiyorsun, şu ateşin büyüklüğüne bak, bir damla suyla koskoca ateşi söndürebileceğini mi sanırsın?’, ‘Olsun’ demiş karınca, ‘Hiç olmazsa hangi tarafta olduğum anlaşılır’. Biz de, işsizliğe karşı, istihdamın safında yer almalıyız.”

Haberin Devamı

‘Rekor kıralım’

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, “Biz sanayiciler de kaliteli istihdam sağlamanın, güçlü ve sürdürülebilir bir ekonominin mihenk noktası olduğuna yürekten inanıyor, bunun için çalışıyoruz” diye konuştu.

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan ise iş insanlarına seslenerek, “Şimdi elimizi taşın altına koyma zamanı. Gelin, İstanbul’da istihdam rekoru kıralım” çağrısını yaptı.