Ekonomi İşverenlerle iş arayanlar bu fuarda buluştu

İşverenlerle iş arayanlar bu fuarda buluştu

03.03.2016 - 17:04 | Son Güncellenme:

Antalya'da "iş arıyorsan doğru yerdesin" sloganıyla  organize edilen ve işsizlerin iş sahibi olması amacıyla düzenlenen Antalya  İstihdam Fuarı'nda (ANİF) 125 firma, iş arayanlarla buluştu.

İşverenlerle iş arayanlar bu fuarda buluştu

Antalya Valiliği himayesinde, İŞKUR tarafından Antalya Cam Piramit Fuar Alanı'nda "ANİF-2016 Antalya İş Fırsatları Zirvesi düzenlendi.

Haberin Devamı

İş imkanları, meslek edinme olanakları, girişimcilik, mesleki eğitimler, çalışma hayatı gibi konularda işsizleri bilgilendirmek ve kentin turizm, sağlık, sanayi, tarım, eğitim, insan kaynakları ve hizmet sektörlerinin önde gelen iş yerlerini, aradıkları iş gücü ile buluşturmak amacıyla düzenlenen fuara, 125 firma katıldı.

İş fırsatları zirvesinde, İŞKUR iş ve meslek danışmanları tarafından, zirveye gelen iş arayanlarla birebir danışmanlık görüşmeleri yapılarak, iş gücü ihtiyacı bulunan işletmelerle yüz yüze iş görüşmesi yapmaları sağlanıyor.

İŞKUR Genel Müdürlüğü Hukuk Müşaviri Mehmet Kurt, açılışta yaptığı konuşmada, işsizliğin sadece Türkiye'nin değil tüm dünyanın en önemli sorunlarından biri olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Küresel ölçekte yaşanan krizlerle beraber en gelişmiş ülkelerde dahi milyonlarca insanın işsiz kaldığını dile getiren Kurt, "Küresel ekonomik krize rağmen son dönemde alınan reform niteliğinde tedbirlerle ekonomimiz büyümeye devam etmekte, bu nedenle krizden en az etkilenen ülkelerin başında gelmekteyiz. Dünyada işsizlik sayısı 202 milyona ulaşmıştır, önümüzdeki dört yıl içerisinde bu rakamın 215 milyona ulaşması beklenmektedir" diye konuştu.

"890 BİN KİŞİYİ ÖZEL SEKTÖRDE İŞE YERLEŞTİRDİK"

Türkiye'de iş gücüne katılım oranının yüzde 46,9'dan yüzde 51,2'ye ulaştığını anlatan Kurt, istihdamın ise 21 milyondan 26 milyona çıktığını vurguladı. Kurt, en temel problemlerden biri olan ve 2002'de yüzde 52 olan kayıt dışı istihdam oranın bugün itibarıyla yüzde 32,6'ya gerilediğine işaret etti.

Geçen yıl 890 bin kişiyi özel sektörde işe yerleştirdiklerini belirten Kurt, İŞKUR olarak geçen yıl 3 milyon 379 bin kişiye işe ve mesleğe yönelme konusunda profesyonel yardım yapıldığını anlattı.

"GEÇEN YILKİ FUARDA 12 BİN 170 KİŞİ İŞE YERLEŞTİRİLDİ"

Antalya Vali Yardımcısı Canan Hançer Baştürk de geçen yıl düzenlenen ve üç ay süren istihdam fuarında 12 bin 170 kişinin arzuladıkları işlere yerleştirildiğini ve fuarın amacına ulaştığını kaydetti.

Turizm işletmelerinin çalıştırmak istediği nitelikli personeli bulmakta zorlandığını belirten Kurt, doğru insanın doğru işe yerleştirilmesi politikasının istihdam fuarı sayesinde gerçekleşeceğini bildirdi.

Haberin Devamı

İŞKUR İl Müdürü Veli Tekkanat ise iş gücü piyasa aktörleriyle hareket edip, nitelikli yeni bir açılıma hazırlandıklarını söyledi. Tekkanat, öğrenciler, kadınlar, kendi işlerini kurmak isteyenler ve dezavantajlı gruplar için faaliyetlerini sürdüreceklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından, 3 gün sürecek fuarın açılışı gerçekleştirildi.