Ekonomi ‘İtibarımız hata kaldırmaz’

‘İtibarımız hata kaldırmaz’

20.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

RepMan İtibar Araştırmaları Merkezi’nin sekizincisini düzenlediği Repman 2019 Forumu “Krizler Kaosa Dönüşürken İtibarı Yönetmek” başlığıyla, Panasonic Life Solutions Türkiye ve Zorlu Holding desteği ile gerçekleştirildi. 1002 kişi ile gerçekleştirilen araştırma kapsamında katılımcıların yüzde 84’ü ekonomik krizin olduğunu söylerken yüzde 72’si de harcamalarını azaltarak, ürün- fiyat dengesinde alternatifleri seçerek krize karşı tedbir aldıklarını belirtti.

‘İtibarımız  hata kaldırmaz’

Araştırmaya göre, katılımcılar kriz dönemlerinde şirketlerden işlerini etik, şeffaf, hesap verebilir ve adil yönetim ilkeleri ile yönetmelerini, ürün hizmet kalitesini korumalarını ve fiyat eder dengesini dengeli tutmalarını bekliyorlar.

Haberin Devamı

Forumun açılış konuşmasını yapan Index Grup Yönetim Kurulu Başkanı ve 2017-2018 Dönemi TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, itibarın hata kaldırmadığını, biten itibarın başkasından borç alınamayacağını, konkordatoya tabi olamayacağını anlattı.

Güngör Uras anısına...

2018 yılında kaybettiğimiz Güngör Uras anısına düzenlenen özel oturumda da Konda Genel Müdürü Bekir Ağırdır ve Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haluk Gürgen krizin yarattığı kaostan çıkış yollarını tartıştı.

Türk insanının krizi güvenle ve temasla eşleştirdiğini belirten Ağırdır, krizden çıkış noktasında samimiyetin, sahiciliğin, adaletin ve vizyonun önemli olduğunu kaydetti. Artık günü kurtarmanın ve popülarizmin itibar getirmediğini bildiren Prof.Dr. Haluk Gürgen de geleceği güvence altına almanın yolunun sorumlulukları yerine getirmekten geçtiğini aktardı.

Haberin Devamı

Forum kapsamında konuşma yapan Gazeteci M. Serdar Kuzuloğlu, itibarın, şöhret ve haysiyet ile ilişkilendirmesine dikkat çekti. Kuzuloğlu, teknoloji şirketlerinin global çapta lobi çalışmaları için gerçekleştirdiği faaliyetlerini ve global örnekleri katılımcılarla paylaştı.

Kuzuloğlu, kişileri ve markaları itibarlı hale getirme sorumluluğumuzun öncelikli bir durum haline geldiğini, popülariteden kaynaklanan şöhreti itibar ile karıştırmamamız gerektiğini sözlerine ekledi.