Ekonomi İzmir’in ‘Liman Arkası’nda anlaştılar

İzmir’in ‘Liman Arkası’nda anlaştılar

02.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Emlak Konut GYO ve Tariş Koorperatif Birlikleri arasında imzalanan protokolle Emlak Konut GYO, İzmir Alsancak’ta ‘Liman Arkası’ olarak bilinen bölgede yeni bir proje geliştirecek.

İzmir’in ‘Liman Arkası’nda anlaştılar

Toplamda 140 bin metrekare alan büyüklüğe sahip Alsancak’ın yeni kent merkezi olarak planlanan bölgesindeki proje, turizm, ticaret ve kültür odaklı olarak tasarlanıyor.
Yaklaşık 820 milyon lira hasılat öngörülen proje ile İzmir’in atıl kalmış olan bu bölümünün kentin kullanımına kazandırılması, fiziksel ve görsel açıdan sağlıklı mekanlar oluşturulması ve şehrin kentsel yaşam standardını arttırılması hedefleniyor.
Birliklerin malını kendi malları gibi koruyarak hareket ettiklerini belirten Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, “’Buradan 1 lira daha fazla nasıl alırız’ gözüyle bakıyorum buna.
Yüzde 80 birliklere
Çünkü birçok insanın hakkı var, o noktada hassas olmalıyız. Gelir noktasında alabileceğimiz en yüksek geliri almak için bu mücadeleyi vereceğiz. Birliklerle yapmış olduğumuz anlaşmaya göre bu projeden hedeflediğimiz asgari gelirin yüzde 20’si Emlak Konut, yüzde 80’i de birliklerin payı olacaktır. İzmir’de, Soyak Mavişehir, Emlak Konut Pelikan Sitesi, Mavişehir Modern ve Park Yaşam Mavişehir gibi değerleri toplamı yaklaşık 1.2 milyar lirayı bulan projeleri başarıyla tamamladık. İzmir, Emlak Konut açısından başarılı projelere imza atılan bir şehrimiz oldu” diye konuştu.
Proje için imzalar Murat Kurum, Cahit Çetin, Mustafa Bircan ve Faruk Aydın tarafından beraber atıldı.