Ekonomi ‘Jet sosyete’ halka açıldı

‘Jet sosyete’ halka açıldı

17.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dünya genelinde İstanbul’un da aralarında olduğu şehirlerde ünlüleri, varlıklı kesimi ve jet sosyeteyi üye kabul etmesiyle tanınan Soho House kulüp zinciri halka açıldı.

‘Jet sosyete’ halka açıldı

Soho House’un çatı şirketi Membership Collective Group, New York Borsası’nda 2.8 milyar dolar piyasa değeriyle işlem görüyor. Halka arzdan 420 milyon dolar gelir elde eden şirket seçkin kulüplerini hızla dünyaya yayma sözüyle hissedar topladı.

Şirketin kurucusu ve CEO’su Nick Jones, New York Times’a, önlerinde küresel dev bir fırsat olduğunu söyledi. Dünyada 30 kulübe sahip olan zincirin 119 bin üyesi var. 59 bin kişi de Soho House’a üye kabul edilmek için bekleme listesinde.

Nick Jones, Soho House’u 1995 yılında Londra’da geleneksel seçkin kulüplere modern bir rakip olarak kurdu.

Pandemi vurdu

Pandemideki kısıtlamalar nedeniyle geçen yıl 235 milyon dolar zarar eden zincirin önemli bir gelir kalemi olan yeme - içmeden kazandığı para da yüzde 60 azaldı. New York Times zincirin genişleme hamleleri nedeniyle 2.1 milyar dolar borcu olduğunu yazdı. Ned ve Scorpios plaj kulübü markalarını da bünyesinde bulunduran şirket her yıl 3 ila 5 kulüp açmayı planlıyor. Yıllık üyelik aidatı 3400 dolar olan Soho House yıllık 138 dolar ödeyerek kulüplere kısıtlı erişim sağlayan Soho Friends uygulamasını da devreye aldı.