Ekonomi Jet vekil üretme şirketi

Jet vekil üretme şirketi

26.02.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Jet vekil üretme şirketi

Jet vekil üretme şirketi


EKONOMİ SERVİSİ


TOPLADIĞI paraların şekliyle ilgili Türkiye'de ve Almanya'da soruşturmalara maruz kalan Jet Pa Holding'in patronu Fadıl Akgündüz destek verdiği milletvekili adaylarıyla da ilgi çekiyor. Akgündüz DYP'den 6, FP'den iki adayı maddi ve manevi olarak destekliyor.
Jet Pa, DYP'de Siirt'te Takeddin Yarayan ve İhsan Aydın, İstanbul'da Nuri Emral ve Mithat Yümlü, Antalya'da Salih Çelen, Van'da Hüseyin Çelik'i destekliyor. FP'de ise İzmir'den Yılmaz Helvacıoğlu ve Özcan Soysal'ın yanında yer alıyor.
Hedefi 20 yılda 1 trilyon dolar ciro olan Jet-pa'nın sahibi Fadıl Akgündüz ayakları yera basmayan projeleriyle tanınıyor. Akgündüz 'ün en parlak projelerinden birisini de aya yatırım yapma projesi oluşturuyor. İnsanları hayrete düşüren açıklamalarıyla medyada sık sık görünen Akgündüz, bundan kısa bir süre önce de kurduğu Siirtliler Grubu ile gündeme gelmişti.
Grubun tanıtımı için trilyonlarca lira harcayan, Akgündüz ünlü futbolcu Sergen'i kiralayarak Fenerbahçe'ye göndermesi ile de adından sözettirmişti. Siirt Köy Hizmetlerispor ligden düşmek üzereyken 1 trilyonluk bir yatırım yapan Akgündüz, bu takımın başına da Tanju Çolak'ı getirdi. Akgündüz adını ağzından düşürmediği Siirt içinse yatırım anlamında henüz bir tek çivi çakmadı.

Vekil satın alma

Bu arada Fadıl Akgündüz önceki akşam Kanal D'de Fatih Altaylı'nın sunduğu Teke Tek Programında da ilginç iddialarda bulundu. Akgündüz 'Sergen'e yaptığım yatırımla 20 - 25 tane milletvekili alırdım. 10 milyara, 50 milyara, 30 milyara milletvekili alıyorsun. Bazı şirketler gizlice milletvekili satın alıyor' şeklinde konuştu. Ülke genelinde DYP'yi desteklediklerini söyleyen Akgündüz FP'li bazı adayların da olduğunu söyledi.
Akgündüz Öncü Gazetesi ve BTV'nin de yaşaması gerektiğini belirterek bu iki yayın grubuna da maddi yardım yaptığını ima etti. Akgündüz, Fatih Altaylı'nın 'Yani milletvekili satın alınabilir diyorsunuz' şeklindeki sorusuna ise 'Satın almak değil Siirtliler Grubu Başkanı olarak etkili ismim, desteğimi istediler' şeklinde yanıt verdi.

Alman savcılığından Jet - Pa'ya takibat

FRANKFURT - MİLLİYET
ALMANYA'da bir milyar marka yakın para toplayan Jet - Pa GmbH hakkında Frankfurt Savcılığı'nca takibat kararı alındı.
Savcılık tarafından görevlendirilen Frankfurt Emniyet Müdürlüğü Mali Şube görevlileri, Jet - Pa GmbH hakkında takibata başladı. Frankfurt Savcılığı, Jet - Pa'nın eski müdürü Sedat Sezgin'e yönelik bir suçlamadan hareketle şirketi takibat altına aldığını ve yapılanların Alman yasalarına göre suç olduğunu bildirdi. Savcılık, Jet - Pa GmbH'nın Almanya'da para toplama ve transfer etme yetkisine sahip olmadığını, Almanya'da bu işleri yapmak isteyen şirketlerin, Federal Bankacılık ve Kredi Kontrol Dairesi'nden izin alması gerektiğini kaydetti. Jet - Pa'nın finans hizmeti vermesine rağmen, hem para toplama, hem de transfer yetkisinin olmadığını belirten savcılık, şirketin sorumlu müdürünün de mutlaka Almanya'da ikamet etmesi gerektiğini belirtti.
Bu durumda yapılan işlemlerin yasal olmadığı ve bu işleri yapanların da Alman yasalarına göre suçlu oldukları dile getirilirken, şirket tüzüğünde de para toplama ve transfer etme yetkisinin olmadığına dikkat çekildi.
Bu yüzden Jet - Pa yetkililerinin halkı dolandırmak ve devleti yanıltmak suçlarından mahkeme karşısına çıkabileceği belirtiliyor.

Jet Pa kimleri destekliyor?

DYP: Siirt: Takeddin Yarayan ve İhsan Aydın
İstanbul 1. bölge 4. sıra adayı Nuri Emral,
Antalya 2. sıra adayı Salih Çelen,
Van 2. sıra adayı Hüseyin Çelik ile
İstanbul 2. bölge 12. sıra adayı Mithat Yümlü

FP İzmir 1.bölge 3. sıra adayı Yılmaz Helvacıoğlu,
2. bölge 2. sıra adayı Özcan Soysal